defiant9#536
"Az #527-ben az idézetteken kívül hol van érdemi?"
Nincs alanya a mondatnak, és így tényleg értelmezhetetlen, mert a hivatkozás is egy halmaz. Egyébként te vagy ebben a vitában aki a legkevésbé képes definiálni hogy mit is ért isten alatt. Pedig szívesen elolvasnék egy egzakt körülírást. A defenzív vitastílus viszont érthető hozzáállás, minden állítás egyben támadási felület is, ami egy tarthatatlan álláspontból legkevésbé sem kívánatos. Ezért inkább csak az elsunnyogás szerepel a repertoárodban.
"A "te tudattal" azt hittem poénkodsz ha nem,"
Megértettem a gondot, az éntudat és a tetudat egybe írandó ahogy te értelmezed. A te értelmezed-et viszont külön írtam, egy birtokos szerkezettel "elmélet ami a tiéd" a félrement thread alapja.
"Titkos azért, mert személyes"
Azért titkos, mert röhejessé válnál ha elmondanád hogy milyen bizonyosság alapján is hiszed el a "vallás titkait"(<-te szóhasználatod). Nincs olyan hogy 'az út', számtalan egymásnak ellentmondó mese van amire hasra ütés szerint ki lehet választani akár többet is és elhinni hogy igazak. Persze hogy a többi konteósnak(bizonyos szint alatt) bátran elmondod az logikus, ők úgyis csak birka mód bólogatni fognak rá (esküszöm az a nyáj kifejezés a legtalálóbb analógia ami a bibliában szerepel).
"Az istenben való hit bizonyára csak konteó hülyéknek"
Melyik istenben is? Zeuszban vagy Fortunában? Az istenben való hit kielégíti az emberekben lévő biztonsági szükségletet, amit sokszor gyerekkorban belenevelnek az illetőbe (18 éves korig én tiltanám is hogy meglapozatlan ideológiával befolyásolják a kialakuló félben lévő személyiségeket, döntse el felnőttként hogy mit hisz el). A nem vallásos népesség aránya évről évre nő, ez egy hosszú távú trend ami valaha csaknem 100%-ról indult, a tudományos világban már ma is kisebbségben vannak. De ahogy Ira mondta attól nem válik valami valósággá hogy sokan elhiszik, egyébként ilyen alapon a te katolicizmusod (szószerkezet!) is erős kisebbségben van, tehát hamis, az az igaz isten akiben legtöbben hisznek. Nevetséges.