• defiant9
    #516
    "Azért írom ezeket, mert ez is produkálhat istenszerű jellemzőket"
    Tudod mit, felejtsd el hogy használtam az entitást kifejezést, mert csak kibúvóként használod hogy elkerüld a válaszadást.
    "A kérdés továbbra is áll: definiáld szerinted mi isten, milyen hatása van a mai világunkra?"
    Azt is mondhatod hogy nem tudod definiálni, és akkor tudjuk hogy nincs határozott álláspontod és isten a semmi és a minden közt bármi lehet.

    "ami a gyors agyreakciókre egy lehetséges magyarázat"
    Nem látom itt miért fontos ez a kvantumfizikai a jelenség. A levélben értem van egy központ ahova el kell juttatni egy elektront és ehhez a legrövidebb utat úgy találja meg a rendszer hogy mindent utat bejár a kvantum szuperpozícióban lévő részecske. Ha lenne az agyunkban ilyen mechanizmus az sem segítené istennel vagy a másik szobában ülővel történő beszélgetést, mert a részecskének tényelegesen kell hogy legyen (sok) átjárása. A kvantum összefonódás/távolba hatás nem használható fel instant kommunikációra, az információ sem terjedhet gyorsabban mint c.

    "Szóval nem az a kérdés, hogy mennyinél állt meg, milyen enyhítő körülmények voltak? Hanem hogy eleve minek ölt meg egyet is?"
    Pedig de, az alap kérdés hogy ki dönt abban hogy megáll, ha csak Breivik akkor nincs rá biztosíték hogy akárhánynál is megáll, ha a kommandósoknak is van beleszólásuk akkor a lehető leghamarabb le fogják állítani. Azért ölt mert szabad volt, így döntött, és volt rá lehetősége is. Ma már egy iskolást sem tudna megölni. Az hogy kinek miért támad ilyen gyilkos gondolata az szerteágazó okokra vezethető vissza.

    "A jogot azért hoztam fel, mert a modern társadalomban ott jelenik meg leírt formában, csak ott ugye nincs magyarázat."
    Pedig mint láttuk van, ha ignorálod akkor is. Illetve azt is láttuk hogy Allah nevében hitetlent is ölnek, persze ez is kellemetlen téma úgyhogy ezt is ignoráltad.

    "Szal jogos önvédelem alpaból valszeg nincs."
    Értem, tehát elvárod hogy a BTK leírjon valami "magasabb rendű erkölcsi mondanivaló"-t ennek kapcsán, noha Te magad sem tudsz ilyet felhozni a szent könyvből. Ez megint a kettős mérce. Egyébként szvsz. a BTK nagyon praktikusan kezeli ezt, mivel az előlényekben az evolúció létrehozta az önvédelmi reakciót aminél talán csak a saját utódot védő reakció ami erősebb, tehát teljesen értelmetlen ezt bűnnek minősíteni, úgyis meg fogja szegni aki ilyen helyzetbe kerül. (nyilván ezt lehet cizellálni hogy mi az ami jogos)