Tudom, hogy aranyos vagyok, és még cuki is! XD
Had fejezzem be a gondolatod: vagyis nincs egységes, koherens, végső tudományos ismeretrendszer (más kérdés ismét, hogy az ismeretek mennyisége miatt már ma sem lehet olyan ember aki minden jelenlegi, likacsos tudás birtokában van).
És ezért fenntartom, hogy azon embereknek, vagy is gyak minden embernek, akik ugye ilyennek nincs birtokába szükségük van egyfajta hitre, ami a nemtudás szakadékait áthidalja, bárhogy is nevezzük ezt a hitet.
Pl, holnap becsapódhat egy aszteroida, aminek van egy nagyon kicsi esélye azért, és aztán elpusztítja a civilizációt, de mi azért nem az ujjunkat rágva fekszünk le. Ugyan nem ismerjük, de bízunk a holnapban, aztán meg akár jöhet a pofára esés mégiscsak. És nem érvelek, mert szerintem azért ezek nyilvánvaló dolgok ha már elmúltál 15 éves és rájöttél, hogy a világ teljesen nem megismerhető. Csak gondoltam megismétlem, mert a vita kezdett kicsit kisiklani úgy vélem.
Ezt kvantumgravitáció/Hawking-sugárzás elméletet kifejtenéd, vagy tudsz róla linket adni, nekem tök új.