• Irasidus
    #367
    "Az a helyzet, hogy sötét energiára, vagy a szintén titokzatos sötét anyagra semmilyen bizonyítékkal nem rendelkezünk. Van az Ia szupernóvák mérése során kapott anomália, meg az utóbbi esetben a galaxisok mozgása során észlelt anomália, az az a jelenlegi fizikai modelljeinkből számolt és a mért, valós világ közötti eltérés."

    "Van az... " kezdetű mondatod az egyik bizonyítéka ennek, amit nagyon szépen degradálsz, mintha nem bizonyíték lenne, ez akkor is bizonyíték valamire, ha a gravitációs modelleket kellene módosítani, akkor arra lenen bizonyíték, hogy hibásak a gravitáció törvénye - ami egy óriási felfedezés lenne, és nem semmi. A helyez viszont az, hogy nem hibás.

    "Érdekes, hogy ezekben az esetekben a gravitációs elmélethez nem nyúlunk, mert az egy "szent-tehén" státuszt kapott, "

    Ha valaki nem ért valamihez nem szégyen, de legalább ne írja le, ilyen magabiztossan a hülyeségét! Csak egy, csak ehhez kapcsolódó hozzányúlás:
    MOND
    TeVeS
    BSTV

    De tudok még írni...

    "Arra hogy miért keresnek mainstream szinten inkább szellemrészecskéket, erőket a gravitációt leíró elmélet módosítása helyett valszeg részben tudomány-politikai magyarázat is felmerül. "

    Azért keresik, mert a módosító elméletek mind tévesnek bizonyultak, és azért mert több bizonyíték is szól amellett, hogy ez egy részecske. Nem tudom, untassalak a részletekkel, vagy inkább dagonyázol tovább a szellemi sárban? Csak azért kérdezem ilyen alpári módon, mert egyszer ezt már elmagyaráztam neked, és ugyanúgy elkullogtál, mint ahogy gondolom most is teszed... Tanulni soha nem késő! (Kivéve persze ha valaki rögeszmésen hisz valamiben, mint ahogy láthatólag te ebben a sok zöldségben).

    "A sötét energia, és a sötét anyag modellje valójában egy koncepció, egy teória. Az anomáliák viszont bizonyítják tudásunk határait, amin túl elméletek, filozófiák, teóriák vannak, amelyek bizonyítása még hátra van. Maga a nem ismert tartomány, a transzcendencia. Az egyfajta hit kérdése, hogy a lehetséges magyarázatok közül melyek felé fordul a kutató figyelme."

    Amit te itt előadsz, valójában tudatlanság rögeszmével párosulva, leöntve nagy adag érzelmekre hatással. Mint ez az utolsó bekezdésed. Az, hogy a megfigyeléseket anomáliáknak, meg filozófiának hívod, és egyszerűen csak tevésének titulálod, az tipikus érzelmekre hatás. Most te híveket akarsz szerezni, új vallást alapítasz tán, vagy csak vágysz arra, hogy valaki higgyen neked?