A magam részéről meglehetősen tudományos irányból jutottam el valamiféle vallásos hithez. Az első ezzel foglalkozó könyv, amit olvastam nem a Biblia volt, hanem Raymond Moody halálközeli élményekkel foglalkozó írása.
Én is hozzád hasonlóan fogalmaznám meg ennek a hitnek a gyakorlati hasznát, hogy jelentősen csökkenti az egzisztenciális bizonytalanságból fakadó stresszt, gyak halálfélelmet és ezzel lehetővé teszi adott életszitu tárgyilagosabb esetleg talán erkölcsösebb szemléletét, növeli az ember bonyolultabb helyzetekben mutatott teherbírását. Ez nem pusztán pszichológiai, hanem esetenként pénzben is kifejezhető haszon, ha innen nézzük.
Egy darabig foglalkoztatott, hogy a jelenséget esetleg tudományos igénnyel magam is vizsgáljam, de végül megelégedtem annyi bizonyítékkal, ami a dolgok ilyenfajta értelmezését számomra elégségesen alátámasztja.
A jelenlegi tudományos paradigma egy szinten a létező dolgok horizontális, az alapvető fizikai erőkel összehangolt rendszerén alapul. Ez szerintem önmagában nem zárja ki, hogy lehetne a világot vertikálisan is, akár tudományos alapon is szemlélni. Azonban a "tudományos" horizontális világkép hívei számára jelentősen megnehezíti azt, hogy ha esetleg tényleg valós a létezés/tudat vertikális szférája, akkor azt meglássák, kutassák. Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.03.21. 19:49:18