gforce9#146
"nem csodálkoznék ha egyszer öngyilkosság áldozatává válnál ilyen pesszimista gondolkozással"
Nagyon vidám természetem van. Nem fenyeget ez a veszély.
" Ha valaki úgy véli az életnek nincs célja akkor ne reggelizzen meg holnap. Mi fog történni? Rögtön semmi de aztán az éhség miatt az egész nap rosszul kezdődik."
Teljesen összekevered a "hogyan működik"-et a "miért működik"-el. Ahogy korábban is írtam.
"Ha az életnek nincs célja akkor neked miért van?"
Azért mert kijelölök magamnak célokat. Nem azért mert bárki nekem ezt mondta, hogy ezt kell tennem, hanem azért mert így érzem magam jól. Az életnek semmiféle célja nincs, jól látod. !hacsak! ki nem jelölsz magadnak célt.
"De ha már professzor szeretnél lenni. Akkor elárulom hogy számos világtudós együttesen megegyeztek abban, hogy az élet túl bonyolult és kiismerhetetlen. "
Semmiféle ilyesmiről nem tudok, pedig évtizedek óta figyelem a tudományos eredményeket. Nem szeretnék professzor lenni. Nem is leszek. De attól még lehetek tájékozott a témában.
"Ha így lenne akkor a vörösvértesteid sem céllal munkálkodnak benned. Ugye?"
Szerinted a vörös vértesteknek mi a céljuk? Semmi. Funkciójuk van a szervezetben, nem céljuk. Az evolúció a kifejlődésükhoz vezetett. Az evolúciónak sincs semmiféle célja. Ha azt hiszed, hogy van célja, akkor olvass többet a kérdéskörben.Célja akkor lehet az embernek, ha kijelöl magának. Ismét összekeverted a "hogyan" és a "miért" témakörét. Utoljára szerkesztette: gforce9, 2018.03.20. 19:54:47