• Gerin
    #144
    A tudománynak mi is a célja kezdettől? Hm
    Fatálisan éhezem a tudásra, miért? Mert a tudás, hogy valami érthetően megmagyarázott és lenyűgöz. + Az szabaddá tesz. A tudománynak a célja talán isten nemlétezésének bebizonyítása? Vagy, hogy az élet megjelenése csupán véletlenek sorozatán múlik? Ezek lennének? Az ember képességei végesek, és a teljes igazságot csak megközelíthetjük, de sohasem érhetjük el "Carl Sagan"

    Hívő emberként elutasítom az egyházakat, felekezeteket, sőt a ószövetség és az új szövetség is sokszor kibillent az egyensúlyomból. Hát még a biblia. Mégis hiszek egy mindent felülmúló hatalomban amelynek célja van a próbálkozásainkkal. Ha valaki úgy véli az életnek nincs célja akkor ne reggelizzen meg holnap. Mi fog történni? Rögtön semmi de aztán az éhség miatt az egész nap rosszul kezdődik.

    A tudomány leragadt az élet könnyebbé tételénél és nem a legfőbb célért van, hogy megismerjük és felkutassuk, lássuk mindazt ami a kozmoszban rejtőzik.
    Hogy feltárjuk a csodát, magát az életet, és kiélvezzük parányi időre azt amibe belecsöppentünk. Az élet értelme, hogy elérjük isten akaratát és úgy éljük le, hogy a lehető legkevesebb súlyos hibát ejtsük az életünkben.

    gforce9 Szerintem te vagy agyilag korlátolt személy. Ha az életnek nincs célja akkor neked miért van? Hiszen neked is az a célod, hogy tapasztalataiddal leéld az életed amit sokra nem becsülhetsz, nem csodálkoznék ha egyszer öngyilkosság áldozatává válnál ilyen pesszimista gondolkozással. Célod még hogy sértegesd és felül kerekedj a istenben hívőkben vagy, hogy megingasd a hitrendszerünket. Ezt nem igen tudod elérni. Míg a tudományban elfogadott a hibázás és a cáfolás addig a vallásokban és ha hitben sajnos nem.

    De ha már professzor szeretnél lenni. Akkor elárulom hogy számos világtudós együttesen megegyeztek abban, hogy az élet túl bonyolult és kiismerhetetlen. Tudatos alkotások sorozata. Céllal. Nincs célja a természeti folyamatoknak? Ha így lenne akkor a vörösvértesteid sem céllal munkálkodnak benned. Ugye?