• defiant9
    #288
    "Innentől kezdve csak egy kérdés maradt. Lépjünk -e ki most,"
    Én semmiféle garanciát nem látok abban hogy kívül jobb lenne. Az ez ellen szóló érvek vannak túlsúlyban, el fognak menni azok a cégek akik az EU piacához való szabad hozzáférés miatt vannak itt. Egy kérdés marad, mit is akarsz majd exportálni is hova?
    A globalizáció egy ilyen játék. Abszolút értékben jobban élsz mint korábban de relatíve már lecsúszó lehetsz. Ázsiában kinő egy prosperáló gyár, míg Borsodban bezár. Azt azért vegyük észre hogy a siker záloga elsősorban a tudás/hozzáállás. Singapore vagy Dél-Korea GDP-je is jóval a miénk alatt volt, de ők tudás alapú társadalmat építettek, szorgos mentalitással a globalizáció nyertesei lettek. Nálunk a munka alapú társadalom van a Fidesz zászlajára írva, de ez egy vizet prédikál miközben bort iszik, saját részükről inkább a lopás alapú gazdagodás amit követnek.
    Attól hogy kilépsz a közös piacról, az alap problémát nem szünteted, csak egy még mélyebb gödörbe ugrasz bele.
    Egyébként egész Európa folyamatosan veszíti el a versenyképességét mint Amerika mind Ázsiával szemben. Talán még Németország is. Bezárhatod az embereket vasfüggöny mögé kényszerítve hogy Észak-koreai szinten éljenek, miközben a világ elszáguld mellettük, és csak a nyálukat csorgatják a pult alól kapható banán után. Gratulálok a probléma konzervatív megoldásához... Már csak pármillió szavazót kell meggyőznöd hogy ez a tutkó irány, de megsúgom hogy ez nem fog menni.