• ostoros
    #285
    Érthető, hogy nem tudsz rá megoldást mondani. Nem azért nert nem akarsz, vagy mert buta lennél. Haném azért mert erre a problémára nem létezik liberális megoldás.

    (Illetve de létezik, az hogy ne tegyünk semmit, ez a természet rendje, a gyengébb elbukik, az erős fenn marad,"survival of the fittest" az alsóbbrendű elpusztul, a felsőbbrendű túlél. Bla,bla,bla,bla,bla,bla, blabla, blabla. Köszönjük.) Ezt hívják piaci fasizmusnak. Ezért vannak ott a neoliberális pártok, ahol.

    Valódi megoldás nem fog születni liberális eszközökkel, csak masszív állami beavatkozással, ami egyúttal az EU-ból való kilépést/kidobást is jelenti, a lényeg ugyanaz.

    Megjegyzés: volt már ilyen a történelemben. A szovjet megszállás után milliók hagyták ott az NDK-t, azt az NDK-t, amelynek lakossága a rendszerváltáskor 10 millió fős volt. A kivándorlás már az állam létét fenyegette, ezért húztak egy falat... A többi már ismerős gondolom.
    Amikor átbillen a mérleg nyelve itt is, legkésőbb akkor mindenképpen kilépünk az EU-ból. A kilépés ELKERÜLHETETLEN.

    Innentől kezdve csak egy kérdés maradt. Lépjünk -e ki most, amikor még van némi mozgásterünk, vagy várjunk 30 évet, amíg az EU szépen megemészt és magunktól kipottyanunk az EU segglyukán, aztán ott maradunk a fűben, mint egy darab szikkadt szar. Igaz, hogy ez utóbbi esetben nem egyedül leszünk a fűben, lesz még ott jópár másik megszáradt kula, de engem ez egyáltalán nem vigasztal.