• TokraFan
    #273
    Pedig így működik a rendszer. Magyarországnak semmije nincs. Se nyersanyag, se ipar, se haderő, se semmi. A mezőgazdaságból ma már nem lehet GDP-t emelni, ráadásul annak nyugati szintű műveléséhez sincs semmink, nincsenek komoly mezőgazdasági gépgyáraink például, tehát itt is rá vagyunk utalva sok szempontból a fejlettebb országok technológiáira, külőnben még annyira sem tudnánk versenyezni a külföldi termelőkkel, mint most.

    A cégek pedig oda települnek, ahol jó az infrastruktúra és az egyéb körülmények. Az a 200 km amiről beszélsz, k*rva sok szempontból előnytelen lenne a cégnek...itt kb ezer olyan paramétert is figyelembe kell venni, mint pl. a beszállítók közelsége. Ha Győr környékén van rendes infrastruktúra és ott vannak a közelben olyan vállalkozások, akik képesek megfelelni a beszállítói követelményeknek, akkor senki nem lesz olyan hülye, hogy 200km-el odébb telepedjen le, és utaztassa az alkatrészeket ide+oda, csak mert a mellveregető önérzetes büszke magyar azt hiszi, ő fosta a Spanyol viaszt és neki az jãr, hogy a multi a melós segge alá tegye a gyárat.

    A szakemberek pedig azért mennek el, mert itthon szar a fizetés és szar a közhangulat is. Sokaknak van elege abból ami itt megy, az állandó ellenségkeresésrből, a bullshit propagandából, vagy a véresszájú nyugdíjasokról akik 3Ft-ért megvehetők és szarnak arra, mi lesz majd a gyerekeinkkel (tisztelet azoknak, akik kivételek ezalól). A multi nem szív el senkit, maximum ajánlatot tesz. A döntés a munkavállalóé, kizárólag!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.03.18. 21:38:09