• defiant9
    #271
    "de ha egy cégnek megéri 20 ezer kilométert költözni a munkaerőért, akkor ugyan vegyék már a fáradtságot és költözzenek csak 200-at"

    A kérdés arról szólt hogy a falvakból városba vagy falvakból nyugat Európába költözést is ellenzed-e. Ezek szerint igen, aki faluba született az maradjon ott, nem költözzön se Kecskemétre se München-be munkalehetőség miatt. Inkább a Mercedes költözzön a faluba ahol se autópálya se vasút, csak nagyon alap infrastruktúra? Vagy akkor inkább elmegy Szlovákiába mert ott a segge alá tolnak mindent.
    A gazdasági realitás érzéked kb. a 0-hoz tendál.
    Mit szólnál hozzá ha te születtél volna olyan falura ahol nincs munkalehetőség, de jön egy magadfajta megmondóember aki szerint jobb ha seggeden maradsz és kapálgatsz életed hátralévő részében. Abban biztos vagyok hogy az már nem tetszene, csak ameddig más f.rkával lehet verni a csalánt.
    A tőke nem hoz döntéseket, csak a tulajdonosok, vagy azok megbízottjai, emberek. Te itt megint elvárod hogy más a magánvagyonát a te kedved szerint költse el.
    Az egyedi példák irrelevánsak, a cég oda fog költözni ahol az összes számára releváns körülmény maximumpontja van, nem szociális intézmény, az állami szerep.