• defiant9
    #265
    "Hazugság. Az a GDP nem a miénk, hanem pár multié akik semmit nem adóznak"
    Adózik, közvetlenül is, és közvetve azon keresztül akinek a munkájáért bért fizet. Ezt számszerű tényekkel is alá tudom támasztani. Kérdés hogy te meg tudod-e ezt saját állításodra tenni, vagy valójában az egy üres hazugság? Egyébként az árbevételhez viszonyítva valóban nem fizetnek sokat, ez kb. azért van mert az országok egymást ölik 1-1 pl. autóipari beruházásért és adóparadicsomot csinálnak magukból. Az hogy a munkát/fizetést adnak az embereknek alapvető lételeme a gazdaságnak.

    "Ők rájöttek, hogy óriási igény van olcsó, kis sávszélességű internetre, két három ezer forintért"
    Ezt a digi vagy a flip is tudja, akik meg multik. Az tény hogy szolgáltató/infrastruktúra szektor sokkal kevésbé versengő mint a termelő, ez egy területi adottság amit el kell fogadni.

    "EU jobban korlátozza a szabad kereskedelmet, mint bármely állam a világon"
    Ez mondjuk nem igaz mivel a legzártabb gazdasága ÉK-nak van(az okok ismertek), de pl. Braziliát is ide szokták sorolni, igazán zárt gazdaság ma már nincs. Zavaros kezd lenni a mondandód, tisztázzuk, a szabad-kereskedelem ellen vagy mellett érvelsz, a kettő együtt ilyen kivitelezéssel nehezen értelmezhető. Ennek ellenére bizonyos mértékig megfér a a szabad kereskedelem mellett a protekcionizmus, de ez egy feszültség forrás (ld. Trump).

    "a világpiacon már nincs túltermelés"
    Kb. minden állításod valótlan, nincs szerencséd mert én ezek felett nem siklok el:)
    The world currently has a third more rice and wheat in storage than it is expected to consume, sell or turn into fuel in 2017. The combined world surplus of wheat, corn, rice and soya recently passed 670 million tonnes, or enough to feed all of China for a year.
    Értelemszerűen a kínálatot és a fizetőképes keresletet kell összevetni, az hogy Afrikában ingyen elfogadják/elfogyasztják a kapott élelmiszer segélyt az irreleváns. Egyébként szerinted mi akadályozza hogy a világpiacra exportáljuk a termékeinket?

    "A multik kivonulása pedig hazugság. Sosem fognak kivonulni, nincs is szükség rá. Hogy miért nem fognak? Mert nem hülyék. "
    Aham, szerinted a Mercedes gyár miért épít üzemet Kecskeméten, azért mert szabadon viheti az árút az EU piacaira vagy mert annyira jó itt termelni? Ritka ennyire primitív ok-okozati összefüggés-rendszert látni mint a fent idézett sor, még ezen a fórumon is.

    "A magyar politika lefizetéséről"
    Tudnál erre egy fizetési csatornát mondani, mármint ahol az EU lefizeti mondjuk a magyar kormány vagy parlament politikusait, vagy csak üres rágalom?