• ostoros
    #263
    Hazugság. Az a GDP nem a miénk, hanem pár multié akik semmit nem adóznak, és miért? Mert az EU szabad kezet ad nekik. Erre legjobb példa a távközlési sőektorunk, amely nyugati árakkal, de keleti bérekkel dolgozik, adót nem fizet, az áraik kartelben összehangoltak. Erre legjobb példa így Somogyi kis cég, amely egy pár tepepülésre kiterjedő hálózatot üzemeltetett tíz éve. Ők rájöttek, hogy óriási igény van olcsó, kis sávszélességű internetre, két három ezer forintért. Minden félévben kaptak egy vételi ajánlatot. Miről szóltak ezek az ajánlatok? Arról talán, hogy tetezúk az üzleti modelletek, éz minket is érdékelne, vagy inoább arról, hogy ne merészeljétek aláásni a kartelbén megállapított árainkat. Mert a magyar ember a nagy cégtől megkap 90 tévécsatornát,(igaz csak ötöt néz,) 500 megás netet,(igaz csak 10 et használ). De olyat nem fog kapni amit igényelne valójában. De nézhetjük a roaming díjakat is. Az egy európai méretű karteltevékenység, és mit öesz az EU? Semmit. Ennyit a szabad versenyről. Az EU agyonszabályoz mindent, amit a multik imádnak, mert a konkurenciájukat Európa szerte versenyképtelenné teszi.


    A szabad kereskedelem miatt aggódsz? Az EU jobban korlátozza a szabad kereskedelmet, mint bármely állam a világon a legszarabb diktatúráktól eltekintve. Igaz, hogy az Euba lépéssel hozzáférünk az EU piacához, de cserébe elvág minket a világpiactól a magas vámjaival. Ami egy katasztrófa mert egyoldalú függést teremt, a világpiac őrült tempóban bővül, miközben az EU gazdasága stagnál. Az a kis bővülés ami itt keleten van annak haszna is nyugaton csapódik le, a multik nem forgatnak vissza a gazdaságba semmit.
    A multik kivonulása pedig hazugság. Sosem fognak kivonulni, nincs is szükség rá. Hogy miért nem fognak? Mert nem hülyék.

    A mezőgazdaságunk életképtelenségé is PONT az EU eszeveszett mezőgazdasági támogatásai miatt vannak, avilágpiacon már nincs túltermelés, csak az Eun belül. Amit mivel oldottak meg? Na mivel? Zárjuk be a cukorgyárainkat, és veszítse el többtízezer ember az állását, a termelők áljanak át kevésbé jövedelmező terményekre, a társult ipart fosszuk meg a nyersanyagtól (az élésztőgyártáshoz a melasz Franciaországból jön)stb.

    Az EU a belépés utáni tíz év átlagában a GDP 2%-ánál több pénzt nem adott,azt is haszontalan dolgokra jórészt, külföldi beruházókkal jórészt, annak a pénznek fele egy éven belül nyugaton van, kisebb része a mindenkori magyar tolvajkormány pofájának betömésére szolgál. Mert erről szól a felcsúti kisvasút, meg a többi baromság, amit az EU szó nélkül tűr és finanszíroz. A magyar politika lefizetéséről, a multik érdekében, akik meg az EU politikusait fizetik le.