• NEXUS6
    #191
    EU/Brexit
    A Brexit az tényleg egy hatalmas faxság volt, amit még az sem gondolt komolyan, aki szervezte a kampányt. Bármivel is hülyítették a szavazókat erősen felmerül a gyanú más államok beavatkozására. Az Oroszoknak simán jó, hogy a végre elinduló EU haderő fejlesztés kezdetén rögtön kilép az egyik legnagyobb katonai hatalom. Az USA szintén örül, mert az az euroatlanti szabadkereskedelmi övezet amit az egész EU-val nem tudott összehozni, majd külön külön a Britekkkel, aztán a Spanyolokkal, és így tovább megköti.
    Az addig rendben van, hogy vannak meghozatalától kötelező EU jogszabályok és hogy vannak ilyenek az nagyon is helyes. Az nem helyes, ahogy készülnek, mert az az oszd meg és uralkodj elv. Az országok nagyságszerint kapnak képviselőket a parlamentben, csak aztán frakciók szerint szét vannak ültetve, ergo EU parlament szintjén leképeződik a poltikai felosztottság. Ami két dolgot eredményez, A a kis országok nem tudnak rendesen érdekeket érvényesíteni, mert B a nagy országok belső politikai viszonyait tükrözi az EU-s parlament. Az nem az EU ügyeivel, haen bizonyos országok belügyeivel foglalkozik folyamatosan. Ez egy faxság. Ezt meg kell változtatni. Ha az EU elött Mo egységesen tudná képviselni a saját álláspontunkat, az visszahatna a magyar belpolitikára is, mert mielött kimennének Brüsszelbe a pártok képviselői egységes magyar álláspontot hoznának össze, mert ha nem akkor xopunk. Ez talán a belpolitikára is kisugárzódna.

    LGBT
    A péda jó volt, a pacalos pláne. Az a gond ráadásul, hogy az ember nem azért érez ellenszenvet a mássággal szemben, mert előítéletes tuskó, hanem mert ez is kódolva van genetikailag. Az elmúlt évmilliók alatt az működött, hogy aki fizikailag más az egyrészt más genetikával rendelkezik, ergo a saját genetikai állományunk tovább örökítését veszélyezteti, másrészt ha genetikailag nem más akkor meg beteg. A másságtól való iszonyat, undor gyakorlatilag évmilliókon keresztül az emberi faj túlélését segítette.
    Nem azt mondom, hogy ennek érvényesülése ma is helyénvaló. Én szeméylszelint elvont értelemben elfogadom a másságot, a más kultúrát. Csak ne találkozzak vele, mert akor érvényesülni kezd a biológia, rosszul stresszesen érzem magamat, hogy tudatosan kell egy ösztönt legyőzni, ez feszültséget, túlreagálást akármit okoz. És erre megoldás az, hogy mindenki marad a saját körein belül. Az, hogy a parádén a képembe nyomják a dolgot, az túl megy ezen.

    Eutanázia
    Szerintem nagyjából egyetértünk. Értelmetlennek látom én is a szenvedés értelmetlen meghosszabítását és bizonyos szabályokat betartva valójában hallgatólagosan ez már régóta így megy szinte mindenhol, csak nem kap nyilvánosságot.

    "Ízlés"-rendőrség
    Akkor is rossz a szóhasználatod, gondold át. A sharia rendőrség nem azért köt beléd, mert nem tetszik nekik a séród. Ezért a magyar rendőr köt beléd. A muszlim vallás az életmódot, az öltözködést, az utcán történő viselkedést szinte mindent szabályoz. Ez marghára nem ízlés kérdése. A csajokat lebaxák, mert nincs rajtuk burka, téged mert nincs rendes szakállad, hozzáérsz egy muszlim csajhoz, akármi, nem ismerem pontosan ez nem ízlés, egyéni szeszély hanem egy szabályozás kérdése. A gond itt az, hogy ez a fajta szabályozás egyelőre még azért nincs az európai országok jogrendjébe beillesztve.