• defiant9
    #189
    "Az EU szuverén államok laza szövetsége"
    Az EU direktívák, szabályok mindenkire kötelező érvényűek, ezt elfogadtuk amikor beléptünk. Most viszont ki akarunk bújni egy ilyen 'törvény' alól, Értelemszerűen vagy vállaljuk a retorziót vagy megpróbáljuk megváltoztatni a törvényt. A briteknek nem engedi az EU hogy rájuk ne vonatkozzon egy kitétel ami helyes mert a rendszer széthackelése irányába mutatna. A korrekt eljárás egyébként valóban az hogy más kontójára nem fogad be Angela senkit, mert ezzel feszültséget gerjeszt. A politikai rendszer hibája hogy a politikusok x évre biancó felhatalmazást kapnak, ezt szerintem legjobban egy internet alapú követem-támogatom politikus piramis tudná kiváltani ahol minden ember dinamikusan válthatna abban hogy kit támogat a szavazatával, ezek a támogatások meg felaggregálódnának a top100 -as szintig akik parlamenti képviselők lennének(ameddig ki nem esnek a top100-ból).

    "Én sem mutogatom a f@szomat a villamoson"
    Ez eleve több törvény alapján is törvénytelen lenne tehát rossz példa. A kérdés az hogy ez rózsaszín gatyás kiszőkített affektáló díszbuzit megtűrsz-e magad mellett.

    "Eutanázia" "hanem mert az életet Isten adta és csak Isten veheti el"
    Meglátásom szerint az aktív orvosi beavatkozás egy választóvonal és ahol értelmezhető ott az individuum döntése. Az eutanázia és a gép lekapcsolása ilyen szempontból éppen ellentétes előjelű, az egyikben a felépülés reális esélye nélkül vegetáló/haldokló szenvedő lényt megmérgezzük, a másodikban csak nem adjuk meg neki azt a modern orvosi ellátást amivel nagyon hosszú ideig életben lehet tartani de maga az élet már nem igazi élet. Konzervatív oldalról ahogy írod ott van a képletben a döntsön isten/ne az orvos legyen isten, liberális oldalról pedig bejön az egyéni döntés felpozicionálása akár a legmagasabb szintre is.

    "Ha erre azt mondod hogy ízlés rendőrség,"
    A végeredményt vizsgálom. Mész a utcán a nőddel és a saria-rendőr megállít mert az izléstelenül öltözködik/viselkedik. Azt hogy ezt az intézkedését visszavezetjük-e a direkt isteni kinyilatkoztatásig vagy csak a helyi imám rendelete vagy csak a konkrét járőrnek nem tetszik valami ilyen szempontból már másodlagos.