• NEXUS6
    #180
    EU
    Nincs olyan, hogy teljesen autonom/szuverén EU vezetés, bármennyire is próbálkoznak ezzel az eurokraták. Az EU szuverén államok laza szövetsége, ahol azonban továbbra sincs közös külpolitika, nincs közös pénz és gazdaságpolitika, nincs közös hadügy, márpedig ezek a Monarchiában is azért közösek voltak! Az EU nem ilyen. Ha az alapvető, egy állam számára legfontosabb dolgokban nincs egységes politika, akkor hogy a francban van, hogy egy sokkal alacsonyabb szintű területen nekiállnak arcoskodni. Ha megtehetik akkor nagyon nagy baj van Brüsszelben és marhára meg kell reformálni az egészet. Előbb a legfontosabb dolgok, aztán ha ebben van egységes álláspont, akkor majd be lehet szólni, hogy a Kormányhivatalokon legyen az EUs a nemzeti zászló mellett egy szivárványszínű is. Az EU, hogy merre megy tovább, valami szovjet rendszerhez hasonló szörnyűség felé, vagy szuverén államok föderációja irányába még nem eldöntött, ha nem az utóbbi valósul meg én is a kilépésre szavazok, de hidd el mindenki így gondolja, még a szocik is.

    LGBT
    Én sem mutogatom a f@szomat a villamoson, de a FB-n sem. Itt nem azzal van a probléma, az generál konfliktust, hogy vannak homók, travik, leszbik. Hanem hogy ponthogy nem maradnak meg a saját köreikben, hanem ezerrel nyomják őket a médiában, ez maga okozza a konfliktust. A kettő nem ugyan az.
    Ha valaki nem szereti a pacalt, de minden nap pacalos főzős műsorokat nyomnak csak a tv-ben és felháborodik, az nem azt jelenti hogy utálja a pacalevőket, csak azt, hogy 1 kiba nem érdekli a téma, 2. sokkal több dologgal is foglalkozhatnánk végre, a pacal MELLETT is.

    Eutanázia
    Szépen felépítetted az önellentmondást. A keresztény értékrend szerint, és egyezzünk meg abban, hogy Európában ebből eredeztethető a konzervatív értékrend, szóval esszerint az élet önmagában érték. Nem azért mert valami humanizmus oldaláról jön a dolog, hanem mert az életet Isten adta és csak Isten veheti el. A sors/feladat/kötelesség pedig az élet végig élése, bármekkora szenvedéssel is jár ez. Tehát egy keresztény konzervatívnak esze ágában nincs lekapcsolni a gépet, akkor sem, ha lehetőség van eutanáziára és az egyén önmaga kéri. Mert az emberi méltóság, és a társadalmi racionalitás el helyezi az isten által adott életet.
    Én magam ebben a kérdésben nem vagyok azonban konzervatív, szerintem az emberi méltőság a legfontosabb, de ez nem szabad hogy olyan szélsőségekre is érvényes legyen, hogy egy depis kiskamasz emós kérhesse az eutanáziát.

    Sharia-rendőrség
    Szerintem ezt ne eröltessük, a sharia rendőrség kb az inkvizíciónak felel meg. Ha erre azt mondod hogy ízlés rendőrség, akor bizonyára a boszorkányokat is ízlés alapon kínvallatták, meg égették meg.