• NEXUS6
    #161
    Na közelednek az álláspontok.

    Az az alapvető probléma szerintem jelenleg, hogy amit te körnek, én élettérnek, életmódnak, szubkultúrának nevezek az azzal kapcsolatos szabadságjog nem alapvető!!!

    Miközben a torzított törvények az un. "kisebbségeknek" az ehhez való jogát elismeri az un "fehér hetero többség" rovására addig az un. "fehér hetero többség" ehhez való jogát nem. Ezáltal ehhez a bizonyos "körhöz" nem mindenkinek van joga, csak aki kisebbségként érvényesíteni tudja. Márpedig valamilyen szempontból mindenki kisebbség, csak éppen a "fehér hetero többség" ezt még nem tudja kommunikálni, mert eleve nem érti, hogy egy nyugati toleráns társadalomban miért is kéne ezzel foglalkozni.

    Persze kell, de ez "sajnos" pont a liberalizmus klasszikus értelemben való visszaszorulását fogja végül eredményezni, mert nem egy individualista társadalmat, hanem szabályozott keretek között egymás mellett élő szubkultúrák társadalmát fogja létrehozni.

    És ez szerintem így van jól. Már csak egy lépés, hogy az állam felismerje, hogy a történelmileg "őshonos" kultúrák/szubkultúrákat kell védenie, ha adófizető polgárokat akar. És a magyar kormány jelenleg pont ezen az úton jár.