• Árnyvadász
    Az nvidia fast-sync nem vált be, maradtam a játékon belüli v-sync-nél és levettem az árnyékokat normálra. Ezzel bármilyen helyzetben is legyek, megoldódott a problémám, egyébként maradtak az ultra beállítások. Sok különbséget kinézetben nem látok. Nagyon szép a játék még így is. Tegnap este folytattam a kalandokat és megint sikerült ott ragadni. Ennek következtében, ma el is késtem a munkából, mivel átaludtam a reggeli óracsörgést. :)

Mikor kiléptem a játékból a steam már 8 órát mutatott. Északnak vettem az irányt a játék elején, Jacob Seed területén vagyok, az idősebb, korábbi militarista testvér által ellenőrzött vidéken és jó ha az 1/3-át tudtam csak felfedezni az itteni résznek. Bevállaltam 3 mellékes küldetést, néha elfelejtettem menteni is és persze sikerült meghalni párszor. Emiatt újra nekikezdtem. Jut eszembe mentés. Főmenübe kilépve kell és semmi visszajelzés nincs, csak egy ideig villog három pont (...) a jobb felső sarokban. A játék elején még ezt nem vettem észre és nem tudtam eldönteni most ment vagy nem. Ezen javíthatnának. Nem túl user friendly megoldás.

A mászkálások, harcok között vadásztam, horgászgattam egész nagy sikerfaktorral. A nehezen kifogható pisztrángokat is sikerült kihúznom a vízből a gyors sodrású keskeny szakaszokon, közvetlenül a vízesések mellett. Nem egyszerű, mert alaposan le kell fárasztani és nagyon határon volt már a damil jelzése. A medvékre meg elég három jól irányzott nyílvessző, lehetőleg fej tájékára, de ha ez nem jött össze végül is a machine gun is megoldja. :D

Megvan már Boomer is a kutya, akinél észrevettem, ha vizes szakaszhoz érünk, például egy patak partjára, akkor odamegy a víz széléhez és lassan elkezd kortyolgatni belőle. Ez a korábbi Far Cry Primal-ban is megvolt, mert a vadon élő állatok gyakran csinálták ezt. Itt is megtartották egyébként, szarvasoknál már láttam is. Az viszont fura, hogy Boomer nem hajlandó beszállni az autóba. Jó azt nem várom el, hogy kinyissa és úgy, de ha például egy pick up-al megyek, igazán felugorhatna a platóra. Ehelyett, fut a kocsi után, vagy mellett, még akkor is ha kilométerekkel odébb van a cél ahova el kéne menni.

Horgászásra adtam perk pontot, hogy könnyebb legyen kicsit. Ez bevált. A kifogott halakat, lelőtt megnyúzott állatok szőrméjét pedig eladogattam, ezekből elég szép pénzt lehet gyűjteni. Szerintem többet, mint ami általában találni szoktam, de azért a mellékes küldetésekért persze nagyobb összegek járnak.

Ezen a vidéken időnként belefutok ebbe:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Elkapnak Jacob Seed emberei és utána egy álomszerű kis lövöldözésben kell eljutni a feladat végéig. Majd mikor ez megvan, akkor egy tök véletlen helyen találom magam ébredezve és folytathatom az utam. Ez mindenképpen bekövetkezik, vagy el lehet menekülni ez elől? Arra gondolok ez is a sztori része, mert fontos információkat tudtam meg. Kétszer kaptak el eddig, a második alkalommal maga Joseph Seed mesélte el a maga kis történetét a múltjából. Azt már nem irom le ide mit, annyira nem akarok spoiler-ezni.

Amúgy meg alig várom, hogy ma végezzek és jöjjön a 4 szabadnap. Folytatni akarom. És úgy néz ki nem lesz rövid móka.