• bundasjezus
    #62
    "Szépen kitérsz az elől, hogy szembesülj azzal, hogy a logikád hamis..."

    Érdemi cáfolat esetleg? Érvek?

    "Mellesleg nem igaz az, hogy az embereknek erre van igénye. A szarabb műsor célja az, hogy lealjasítson és jobb fogyasztó legyél."

    Ez akkor lenne igaz, ha mindenkinek pisztolyt tartanának a fejéhez, hogy ezeket a műsorokat nézze, a távirányítón pedig egyetlen gomb lenne, amin csak ilyen szemetet lehetne nézni. Amiről te beszélsz az az okozat és nem az ok.

    Mindennek az alapja az oktatás. Ha rossz az oktatási rendszer, vagy a diákok nem akarnak/szeretnek tanulni, akkor az történik, hogy futószalagon kerülnek ki az iskolákból funkcionális analfabéta és önálló gondolkodásra képtelen, reklámokkal és szeméttel befolyásolható tömegek. Ebből pedig kialakul egy negatív spirál. Erre mondta mindig azt az egyik tanárom, hogy "ha többen vannak a hülyék, akkor ők az okosak". Nagyon igaza volt.

    Egyébként senkinek sem kötelező esténként szemetet néznie a tévében. Ha a fogyasztó önmagát nem tiszteli meg azzal, hogy minőségi műsorokat, esetleg színházban, könyvtárban kultúrát fogyasszon, akkor ne kiáltsuk már ki védtelen áldozatnak.