• bundasjezus
    #55
    "Az egy nagyon más világ lenne ahol minden tett vagy nemtett kalmárkodáson alapulna."

    Biztos van oka annak, hogy miért egyszerűsíti le itt mindenki a mondandómat.
    Induljunk el a kályhától. Azt kéne megérteni, hogy a pénz nem cél, hanem eszköz. Vágyak, kutatások, érzelmek stb. tök mindegy milyen célt akarunk elérni, a hozzájuk vezető eszköz a pénz. A pénz nem jó, vagy rossz dolog, hanem egy semleges eszköz, amit attól függően, hogy mire használjuk fel, segít jobbá tenni, vagy teljesen elcseszni a világunkat. Nem a pénz a hibás, ha rosszul bánnak vele.

    Itt is leírom, de úgy érzem még párszor le kell majd írnom itt a fórumban, hogy a gazdasági haszon nem csak azt jelenti, hogy az adott egyén pénzt kap valamiért cserébe. A gazdasági haszon azt is jelenti, hogy a társadalom profitál belőle elsősorban és ez kimutatható forintban, dollárban, euróban stb.

    Ha a mondandómból azt sikerül kihámozni, hogy a kereslet-kínálat=gonosz, erkölcstelen dolog, akkor tudom ajánlani a kommunizmust.

    Ha valamin fel tudok háborodni, akkor az a pofátlan képmutatás. Egy olyan ember rakétájáról szóló cikk alá kommentelgetünk éppen, aki a Tesla nevű cégével azzal hülyíti az embereket, hogy "üljetek át az én elektromos autómba és akkor megmentitek a világot". Egyetlen konzumidiótának sem fordul meg a fejében, hogy az ő 2 és fél tonnás elektromos szarja, nem hogy megmenti a világot, hanem még egy rohadt nagyot bele is rúg. Senki nem gondolja komolyan a környezetvédelmet, senki nem áll ki a tényleg tiszta és fenntartható atomenergia mellett. Senki nem szállna ki a kényelmes benzines vagy elektromos szarjából és ülne át biciklire vagy tömegközlekedésre, hanem látványmegoldásokkal nyugtatgatja a lelkiismeretét.

    Musk ezt ismerte fel, hogy az emberek alapvetően hülyék és minden szart el lehet adni nekik, ha ideológiát építünk köré és szépen becsomagoljuk. Keresletet generált és kínálatot nyújt. Vérbeli üzletember. A sok bába között pedig elveszik a gyerek, a lényeges mondanivaló, mert ilyen hülyeségekkel húzzuk az időt, hogy elektromos önvezető autóval csesszük szét a bolygót vagy belsőégésű motoros V8-cal.

    Értsük meg végre, hogy mindannyian a fogyasztói társadalmat éltetjük. Akkor is ha elektromos autót veszünk, akkor is ha benzinest, dízelt. Nincs ezzel gond, csak akkor ne legyünk képmutatók. Pénz alapú a társadalom, mert az érték alapú társadalomra nincs igény. Nem azért nincs igény, mert az rossz lenne, hanem mert az értékekre nem kíváncsi senki sem. Emiatt én is végtelen szomorú vagyok és a magam módján próbálok is tenni ellene.