• bundasjezus
    "A termékek, szolgáltatások jelentős része meglévő piaci igények" - ha végigolvastad volna a hozzászólásomat és nem indulatból írnál, akkor felfogtad volna, hogy a mondanivalóm nem ért véget ezzel az idézett mondattal.

"Viszont te velem személyeskedsz" - házhoz jöttél a pofonért, kiérdemelted az értelmes vitára való képtelenséged miatt.

"Nyilván, az én naiv hippi hozzászólásom miatt van egészségügyi ellátás, nyugdíjrendszer, és egyéb szociális intézkedések, a tudományos kutatásról nem beszélve - csak, hogy on legyek - amik milliárdokba kerülnek, de semmiféle kereslet-kínálat, vagy haszonnal nem hajt. Lásd, például CERN, vagy hogy ismét on legyek, egy űrszonda, vagy az ameriaki SLS rakéta."

Mondom, fuss ennek neki mégegyszer. Ha az általad felsoroltak mögött nem fedezed fel a meglévő keresletet, azért nem én vagyok a hibás. Szerinted az egészségügyi ellátás öncélú? Mit gondolsz, ha a dolgozó, GDP-t termelő emberek meghalnak betegségben, ahelyett hogy pörgetnék a gazdaságot, az kinek jó? Hallottál már magánrendelésről? A nyugdíjrendszer esetében a nyugdíjnak mi a szerepe? Aki kapja a nyugdíjat, az mihez kezd vele, gyűjti a párnacihában vagy vásárol? A CERN-nel és atöbbivel kapcsolatban pedig továbbra is tévúton vagy.

A kolonizációra visszatérve. Írok egy példát, hogy megértsd amit mondani akarok, aztán befejezem a veled való kommunikációt, mert tájékozatlan vagy, de mellette még hihetetlenül magabiztos is és ez kártékony kombináció.
    Szóval amikor Kolumbusz Kristóf elindult és felfedezte Amerikát, akkor az egy társadalmilag, gazdaságilag nagyon hasznos vállalkozás volt. Amikor Amundsen és Scott elérte a Déli-sarkot, az pedig tudományos szempontból volt nagyon hasznos vállalkozás. Ennek következménye, hogy Amerikát benépesítették, az Antarktiszon viszont nincsenek világvárosok, csak kutatóállomások. A Mars olyan mint az Antarktisz. Amerikának viszont nincs bolygó megfelelője.

Utoljára szerkesztette: bundasjezus, 2018.02.16. 16:58:43