• wraithLord
    #12
    Jajj, ezt úgy írják le, mintha valami disztopisztikus jövőben járnánk, ahol még nem hallottak olyanról, hogy valaki nem állandóan az okoskütyüjén lóg.

    Azért még messze nem haltak ki azok a generációk, akik tudják, hogy milyen az élet állandó online jelenlét nélkül. Pl. a 30+-os korosztály is még ilyen. Ők arra is emlékezhetnek, amikor még tárcsás vezetékes telefon sem volt annyira megszokott, nemhogy a mobiltelefon, és nemhogy okostelefon. (Persze ez valszeg a keleti tömbre halmozottan igaz, az amcsiknál azért nem volt ritka a "mobilteló", ami akkor még kocsiba szerelt volt. És mindenhol volt vezetékes telefon.)

    Mindkettőnek van előnye is, hátránya is, mindkettőnek megvan a helye. Attól, hogy az emberek többsége nem gyakorolja előbbit (tehát hogy nem lóg állandóan a "virtuális térben"), attól még más szokta. Többek között én is, és főleg hétvégén, szabadságon, vagy nyáron, de akkor hetekig. Nem csak Whatsappot nem használok, hanem semmit sem. (Mondjuk WhatsAppot még soha nem használtam. :D Inkább Hangouts megy családi/baráti körben, és tágabb körben Viber.)