• bundasjezus
    #139
    "A fizika törvényeinek ellent mond az, hogy emberek EV-t használnak. Ha így gondolod, akkor te nagyon hülye vagy a fizikához."

    Az emberek nem használnak EV-t. Egy maréknyi konzumidióta használ, igen, de a többség nem. Többek között te sem használsz elektromos autót, mint ahogyan a lakásodat sem kapcsoltattad le az országos villamosenergia-hálózatról és nincs telerakva az udvarod és a tetőd napelemekkel sem.

    A fizika törvényeinek az mond ellent, hogy 1-1,5 tonnás, mindenki számára elérhető árú, 5 másodperc alatt 100-ra gyorsuló, 10 perc alatt (napelemről és szélerőműből) feltölthető, télen-nyáron, fűtéssel-klímával, 130-as autópálya tempó mellett 500+ kilométer megtételére képes autóra vágytok.

    A fizika törvényei viszont megengedik a Tesla-féle 30+ millió forintos, teljes értékűnek nem mondható, nagy kompromisszumok árán használható EV-ket, vagy a Nissan Leaf-féle méregdrága autópótlékokat.

    "Na tényleg magyarázd már el nekem, hogy hogyan mond ellent a fizika törvényeinek az, hogy userek igényeinek 80-90%-át kielégíti egy ma kapható EV."

    Amennyiben a userek igényei a következők, akkor teljes mértékben igazad van: 1,7-2 tonna önsúly, 8 óra töltési idő, brutális értékvesztés, gazdasági totálkárt jelentő akkumulátor-csere. Ja és hatótáv esetében a következőkből egyszerre csak egyet választhatnak: 130-as autópálya tempó/ fűtés-klíma/ 100 km-es hatótáv.