• NEXUS6
    #126
    Te lehet, hogy arra gondolsz (több ezer km-es hatótávra), de a linkelt videóidban is csak pár száz km hatótávú gépekről van szó.
    Ajánlom figyelmedbe újfent a #82 hsz-emet, amiben talán nem írtam végén elég szájbarágósan a végkövetkeztetést: a jelenlegi, és a közeljövőben várható akku technológiához képest nagyságrendi fejlődés szükséges az akksik energiasűrűségében!!! A mostani 05-1 MJ/kg-ról kell eljuttni kb 20 MJ/kg-ig. A közeljövőben csak pár szoros emelkedés várható, amíg ezt a jelenlegi technológiát kimaxolják. A következő lépcsőt jelentő technológia azonban még csak alapkutatás szintjén mozog. Igen volt a Manhattan-projekt, ahol '39-ben megcsinálták a láncreakcióra az első sikeres kísérletet, és a sikeres kísérlethez képest 6 évre már gyakorlati alkalmazást láttunk. Azonban kb 10 évig szórakoztak ilyen kísérletekkel, pl. Szilárd Leó mindig vitt egy kis bőröndöt magával, ahol a hotelszobájában szórakozott, ma simán atomterroristaként lekapcsolnák. ;) A fúziós energia termelés viszont fél évszázada még mindig csak alapkutatás szintjén van, és folyamatosan az a szlogen, hogy "még húsz év és meglesz a piaci alkalmazás!" ;)

    Szal én javasolnám az óvatosabb lelkesedést általában a technológiák gyakorlati megvalósulása tekintetében. A lelkes prófétákra, azaz egy adott cég érdekében ész nélkül ingyen gerilla marketinget folytató fanatikusokra majd a már működőképes technológia piaci bevezetésekor lesz szükség. Ez az idő azonban még nem érkezett el!
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.02.10. 12:47:16