• NEXUS6
    #99
    Magam részéről az eredeti trilógiát összesen +100-szor már biztos láttam. Az előzményeket csak 1-2X néztem meg, pont mert tele voltak plothole-okkal az orodzsihez képest, és nem tetszett az sem amerre az eredeti koncepciót Lucas elvitte, a fiatal Obi Van meg pont annyira volt szimpi, mint amilyen gyökeret játszott MCGregor a Train Spotingban.
    Ez a műfaj alapvetően 8 db mozifilmről szól. Ha azok nem alkotnak koherens egységet, márpedig nem, akkor jogosan lehet "trollkodni", kérdéseket feltenni, akár fanboy, akár mezei szórakozni vágyó néző az illető. De ugye a két kategória nem hogy nem zárja ki egymást, hanem gyak ugyan az.

    Részleteit tekintve a Sithek az előzmény trilógia végén gyak egész galaxisban kiirtották a jediket, így aztán pár évtized/generáció múlva jogos, hogy egy 20 éves picsa xart sem tud az egészről, sőt akár Han sem. Az azért ezután elég furcsa, hogy egy senki olyan szinten műveli az erőmenőzést, amit a csúcsnak kikiáltott Skywalker család nem tudott felmutatni ilyen zsenge korában.
    Luke-nek ott volt a faterja, akitől a képességet kapta, ott volt Obi Van és ott volt Yoda, aztán odáig jutott, hogy a Hothon meg tudta mocorgatni a fénykardját, meg a Dagobah-n mocsárból kiemelni a vízben Arkhimédesz törvénye szerint súlyát vesztett X-szárnyúját egy fél méterrel.
    Ha a szüleitől sem örökölt ez a senki és senki nem is okította, akkor még inkább meg kell magyarázni, hogy kitől tudja a csaje ezeket? Meg van magyarázva? Nincs megmagyarázva. Majd a köv részben talán.

    Amiket itt írogatsz, hogy melyik mester milyen szinten volt azt gondolom te sem hiszed komolyan, hogy a film alkotói, akik egyrészt fele olyan szinten sem ismerik a SW univerzumot, mint pl te, ráadásul pont lexarják, majd szépen számításba fogják venni, amikor összerittyentenk egy új filmet. Rian Johnson nem rég kijelentette, hogy ő is pont telibeszarta.

    Nem jött be mindenben a koncepció, mert aki minimálisan jobban ismeri, vagy "komolyabban" veszi a frencsájzt, mint ő, az csak néz, mint a borjú, hogy ez most akkor mi?

    Az 1000 000 oldalas teljes SW univerzumban simán lehet találni olyat, ami bármelyikünk álláspontját magyarázza. De én azt mondom, hogy nem érdemes ezzel foglalkozni. Vegyük elő ezt a nyolc filmet, nézzük meg friss szemmel és tegyük fel a kérdést, hogy össze állt-e a kép.

    Nem állhat, mert Lucas is változtatott az előzmény filmekkel a koncepció és aztán JJ. Abrams is az új sorozattal. Nem kell mindent megmagyarázni.

    Nem ezen múlik, hogy valakinek tetszik-e a film. Ha Poe, vagy Finn, vagy Rey akkora arcok, olyan köpéseik lennének, mint Hannak, vagy Yodának, akkor ezek nem lennének kérdések. De sajnos lúzer, vagy gyökér az összes a korábbi karakterekhez képest és a sztori egy jobb Rebells rész szintjét nem éri el. A többi már csak részletkérdés.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.12.20. 17:47:52