#64"Azt felhozni, hogy a filmben van néhány elem az előző részekből, szerintem már nagyon unalmas."
Unalmas, nem unalmas, ez van... Igazán sajnálom.
"Sokaknál rögeszmévé vált az, hogy hasonlóságokat keresnek filmek között és próbálnak mindenfélét bemagyarázni a látottakba."
Kereste a fene őket. Egy jó Star Wars filmet akartam csak megnézni, viszont lefáradtam tőle.
Érdekes, a sokat szidott Ep. 1-2-3-at sikerült úgy megcsinálnia Lucasnak, hogy ne legyen ismétlés, mint a Ep.7, és ne legyen módosított groteszk mutáns kiméra ismétlés, mint az Ep.8. Nem tehetek róla, hogy még Monty Python-szerű trollkodást is bele tudok látni mindenféle megerőltetés nélkül. Persze ez többek között annak róható fel, hogy a film reagál a rajongók által felépített elméletgyárra, és olyasmit leplez le, amiben nincs mit leleplezni.
Szerintem ez a film ugyanolyan szörnyszülőtt, mint az Alien univerzumban a Prometheus és a Covenant, csak más okokból. Komolyan nem értem, hogy miért annyira jó (bár azt sem, hogy ezek az Alien filmek miért jók, ha jók). Esetleg mindenki megkönnyebült, hogy ez már nem egy "A Birodalom visszavág" másolat és tele van nem várt "fordulattal"?