• Wootan
    #126
    "hiszen amíg Han-ék menekültek a Falconnal az inkább órákban mérhető, eközben Luke Yodától kapott egy fél jedi kiképzést."

    Ez messze nem így van. Han-ék a hoth rendszerből mentek át a bespin rendszerbe, ami 2 külön csillagrendszer, hiperhajtómű nélkül. Szóval az utazás nem órákig, sokkal inkább hetekig tartott. És bár a film erre nem tér ki, de általánosan elfogadott dolog, hogy volt a falconon egy tartalék, másodlagos hiperhajtómű, amivel tudtak kisebb térugrásokat csinálni, így nem tartott évekig az út.

    "Amúgy meg Briggs, amikor összefut Luke-kal a Yavinnál, akkor oda megy hozzájuk a vörös leader (asszem) és megkérdi, hogy fiatalember el fog ezzel a vadásszal bírni? Erre Briggs, aki már akadémiára járt meg minden, el kezdi fényezni Luke-ot, hogy a legjobb pilóta akit ismer. De ezt lehet, hogy kivágták, de a könyvben benne volt, mint a többi kivágott jelenet is. Szal igen, ott nem voltak ilyen ordas lukak a sztoriban."

    Igen, az alap filmből ezt kivágták, a 97es special editionba került vissza.

    "Ja és a mai kedvencem: Rian Johnsont megkérdik, hogy hogy a faxba volt akkor ez Leia jelenet? Ő meg teljes öszintén nagy manga szemekkel válaszolja, hogy úgy, hogy Leia is Skywalker és vész esetében tudja használni az erőt."

    Ezen én is röhögtem. Hisz nem azon problémáznak a legtöbben, hogy mért tudja használni az erőt, hanem hogy hogy élte túl a robbanást, utána az űrt, és még a pajzson is átrepül.
    Utoljára szerkesztette: Wootan, 2017.12.22. 18:10:22