• nkmedve
    Az igaz, hogy a 7-8. rész folytatja a történetet, de sokkal inkább egy soft reboot-ként érdemes rájuk tekinteni, ami várható volt attól a pillanattól kezdve hogy teljesen más cég kezébe kerültek a jogok és az EU-t hivatalosan is kivették a kánonból.

A filmekkel kapcsolatos hibákkal többnyire egyetértek, még ha engem ezek annyira nem is zavartak, hogy élvezhetetlenné tegyék a végeredményt. Snoke kicsit meglepett, de végülis csak egy csalódás volt a karakter. Finn többnyire haszontalan volt itt, kb. semmi nem jött össze neki.
    A másik oldalon Luke, Leia, Rey és Kylo szerintem ebben a részben jók voltak, Rey esetén tetszett a kicsit visszafogottabb játék az előző részben megismert ugri-bugri miss tökéletesség után (a cikkel ellentétben az a véleményem, hogy ez határozottan egy pozitív változás volt), Poe esetén is jó volt látni, hogy nem minden helyzetben állja a sarat ahogy azt elképzelhetnénk az előző rész alapján. Összességében szerintem az új rész valamennyit javított a 7. problémás pontjain, kíváncsi vagyok a 9. mit fog hozni (bár egy kicsit talán túl sok fordulatot ellőttek most, és úgy érzem hogy nem sok puskapor maradt a 9. részre).