• Wootan
    Abban igazad van, hogy a trilógiákat lehetne külön kezelni, csak az a baj, hogy erősen összefüggnek, és itt nem a közös univerzumra gondolok, hanem hogy a 7/8 a jedit folytatja, igaz x évvel később.

Nekem a fő problémám az új filmekkel, hogy egyrészt gyerekesek, + minden amit átemeltek az eredeti részekből az kb. ugyanaz, csak nagyobban, más skinnel. Emellé jön még a rengeteg következetlenség, hogy a karakterek fiatal koruk ellenére kb. mindenhez értenek. Régen egy astro droid csipogásának megértéséhez kellett egy fordító droid, itt már kb. mindenki érti mit "mond".
    Régen egy tie vadászt lelőni teljesítmény volt, most 2-3assával lövöldözik le őket, mint egy videó játékban.
    Ezek csak elhanyagolható apróságoknak tűnnek, de az ilyen részletektől lesz valami különb egy buta akcióorgiától.

A mozi filmeket meghagyhatták volna a 16+os korosztálynak, a gyerekeknek meg ott a rajzfilm/animációs sorozat. Én egy számozott nagybetűs SW filmtől többet várok, mint 2 óra ugribugri akciót.

Sokan írják, hogy mekkora sokk volt ami Snokkal történt. Hát engem pl. egyáltalán nem sokkolt. Nem mondom meglepett, de nem jó értelemben, és sokadik nézésre már semmit nem jelent a dolog. Egyszerűen nincs meg az érzelmi kötődés a karakterekhez, mint a régi részekben. Pedig az alap dolog hogy egy filmet akárhányszor meg lehessen nézni unalom nélkül. És ettől klasszikus többek közt az origi trilógia, hogy 100adjára nézve is megfog.
    Utoljára szerkesztette: Wootan, 2017.12.20. 23:44:21