• nkmedve
    Itt sok mindennel egyet tudok érteni, a 8 film nem igazán áll össze egy egészként, de ez igaz volt az első 6-ra is már. Jó lenne ha összeállna, de ilyen távlatokban és ennyi féle különböző kreatív input mellett ez nem igazán lehetséges már. Talán akkor működhetett volna egy egészként, ha Lucas réges rég kijelölte volna az irányt és létezett volna egy vázlat a történetről, karakterekről. Ehelyett viszont maradt a foltozgatás, egy hatalmas EU ami normális halandónak teljesen átláthatatlan, kb. esélytelen volt innen tovább menni változtatások nélkül, ha pedig változtásra kerül a sor, akkor nem meglepő, hogy néhány szabály fel lesz rúgva.

Én azt mondom, hogy jobb inkább külön-külön nézni a trilógiákat, hogy megállják-e a helyüket akkor ha nem feltétlenül a régi történet részeként tekintünk rájuk és főleg elfelejtünk minden EU-val kapcsolatos dolgot.
    Az Ébredő Erőben a Disney próbált szándékosan egy nosztalgikus hangulatot felépíteni, újra felhasználni bizonyos elemeket a régi filmekből, hogy legyen némi kapocs az eredeti trilógiával, az Utolsó Jedi-vel már bevállaltak váratlan dolgokat és többé kevésbé lezárták a régi történeteket és a karakterek útját. Nálam eddig működnek az új filmek, az iránnyal nincs különösebben gondom, a történetet sem érzem sokkal gyengébbnek mint a régieket.

Ahogy már írtam egy ilyen filmnél az sem igazán zavar ha kicsit változtatnak az eddigi szabályokon, mivel ezek nincsenek teljesen kőbe vésve és mindíg lehetnek tényezők amelyek változtatnak az eddigi szabályrendszeren. Pl. attól, hogy Luke-nak idő kellett, hogy az erőt kiismerje, még nem zárható ki, hogy egy teljesen új karakternál ez másképp működjön, mondjuk egy kissebb külső segítség hatására. Itt most Rey erő-látomására gondolok, mivel az szerintem a kulcs itt, és számomra egy elfogadható magyarázat arra, hogy miért kezdett olyan gyorsan fejlődni az erő használatában (nem tökéletes megoldás, de szerintem szükséges volt, nem igazán akartam volna megint egy 3 filmen átívelő erő-iskolát végignézni).

Ami egyértelmű gyengeség az új filmekben, és ezzel egyetértek veled, azok a karakterek, egyelőre nincs senki új aki annyira ikonikus lenne mint az eredeti trilógiából a főbb személyek.
    Finn, Rey nem a legjobb hősök (és a szinészek sem annyira), ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy milyen a színük vagy a nemük, Snoke egy gyenge főgonosz. Kylo-ban látok némi potenciált (tudom, ezzel sokan nem értenek egyet), de nagyon távol áll ő is Vader-től, nem hiszem, hogy ezen tudnának változtatni a következő filmben. Poe érdekes, de néha túl sok és eröltetett (kb Rey, férfi változatban). A régi karakterek jók és nálam eddig ők vitték a hátukon a filmeket (az utolsó filmben viszont várhatóan még kevésbé lesznek jelen, úgyhogy meglátjuk mi lesz).