Na látod, ezért tagadta ki a társadalom... Ugyanis az almát hasonlította a körtével...
Ha egy borsodi falu, magyar, és cigány lakosságának intelligenciahányadosának átlagát nézzük, ugyan úgy statisztikai hibahatáron belül van, mintha ezt Budapest VI. kerületében mérnénk. Tehát megint, néhány adatot kiragadtunk a közegéből, úgy csoportosítottuk, hogy igazolja a rasszizmusunk, és hibáztatjuk a libsi csőcseléket, mert észrevette, és az orrunkra koppintott, mondván, ülj le rasszista fiam, egyes!
Láttál te a kádár rendszerben diplomás cigányt? Vagy a 90%-uk mehetett a bányába, vagy kubikolni, a maradék 10% meg zenélhetett... Ugyan úgy élt a rasszizmus, csak épp fű alatt... Ugyan úgy legjobb esetben takarítani vették fel a cigányt, mint ma...
A szegregáció nem megoldás. Nem is lehet az. Az csak növeli a társadalmi feszültséget, ami előbb utóbb robbanáshoz vezet. Ugyanis hatványozza a Te, és a cigány rasszizmusát is! Márpedig, ha két fél, kölcsönösen gyűlöli egymást, az előbb utóbb konfliktusba torkollik. A liberális gondolkodás, pont ezt a konfliktust igyekszik elkerülni. Időnként persze, túllő a célon, ez természetes. De hosszú távon ez az egyedüli megoldás, nem a bezárkózás.
Nem értem ezt a politikai összeesküvés elméleted. Merkel egy NDK-s nő volt, és pl G.orbán is egy egyszerű srác. 87-88-ban ismertem, ezért nem is szavaztam rá soha, és nem is fogok... Mint magánemberről is megvan róla a véleményem... Persze, vannak vállalati érdekek. Vannak megvett politikusok, persze. Világos. De a globalizációval az a baj, hogy VAN. Csinálhatsz amit akarsz, sajnos arra halad a világ. Értelmes ember ezzel tisztában van, és nem szembe megy vele, hanem megpróbálja úgy alakítani, hogy neki is jó legyen...