Nekem is ez lenne a célom. Ezért sem mondtam azt, hogy rasszisták vagytok, hanem hogy amit leírtok, az az.
Az, hogy a holland elkülönül, a flamandtól, azért nem rasszizmus, mert
1; Nem gazdasági kényszerből tette,
2; nem a többség nyomására.
A román-Székely elkülönülésben meg van már bőven rasszizmus, főleg román oldalról, még ha a központ akarat egyfajta beolvasztás is.
Az értékek megőrzésével egyet értek. Bár, a konzervatív oldal, úgy politikailag, mind gazdaságilag távol áll tőlem, Viszont az értékeinket szokásainkat csakis mások megkárosítása nélkül értem. Egy extrém példával élve, hiába hagyomány egyes törzseknél a kannibalizmus, nem gondolom, hogy megőrzendő hagyomány lenne... Ugyan úgy nem megörzendő hagyomány a bűnözés, terrorizmus.
A véleményem az viszont, hogy évszázadok óta próbáljuk a jobboldali (vagy mondjunk inkább rendpártit?) értékrend alapján rendbe tenni a problémát, időnként akár extrém túlzásokkal is. (Hitler, mondjuk. Akivel továbbra sem akarlak összemosni titeket, mert eddig az arabok, cigányok kiirtásáról nem volt szó) Eddig ez nem sikerült, pont azokkal az eszközökkel, amiket ti hangoztattok. Ezt gondolom, többé kevésbé elismeritek. Viszont, amikor a liberális oldal szeretne elérni valamit, (Sokszor egyébként szintén túlzásokkal, vagy csak szimplán rossz eszközökkel, lásd vizitdíj, amit leszavaztatok, ellenben a probléma nem hogy megoldódott volna, csak mélyült azóta, attól függetlenül, hogy a vizitdíj TÉNYLEG nem volt jó megoldás) azonnal közbeléptek, és hangoztatjátok azokat az eszméket, amik eddig sem vezettek sehová.
(És most megpróbáltam a rasszizmus témát kerülni)