• TokraFan
    #58
    Propagandát az egyházak folytatnak, mert a tudományos kutatások eredményeinek és tényeinek ismeretében, egyre nehezebb kimagyarázniuk az időközben felmerült ellentmondásokat és nyilvánvalóan téves vallási tanításokat.

    A vallások egy olyan korban próbálták megalkotni világképüket, amikor a környezetről semmiféle reális vagy tényszerű információval nem rendelkeztek, ennél fogva a kor szintjének megfelelő sületlenségek tömegével operáltak a tanaikban. A vallások semmilyen választ nem adnak a világegyetemmel kapcsolatos kérdésekre, meg sem kísérlik azt! A fejlődés ilyen keretek között maximum csigalassú tempóval lehetséges és az is csak azért, mert mindig akad néhány jobb képességű ember akiknek nem csak az agykapacitása jobb, hanem a bátorsága is megvan ahhoz, hogy megkérdőjelezzen és kételkedjen akár az életének kockáztatásával. Az egyhéz keretein belül kétkedni csak addig van mód, amíg ez nem érinti a mesevilág már ezredéve mélyen beívódott dogmáit és tanait. Amint ez bekövetkezik, behúzzák fülüket farkukat, ami annak idején a tűzzel vassal kínzásokban és élve elégetésekben manifesztálódott, manapság pedig mindenféle történelem hamisítási és egyéb kommunikációs eszközök bevetésével próbálják meg kimagyarázni a tévedéseiket. Hála az oktatás elérhetővé tételének (ami szintén nem az egyházak érdeme, ők pont, hogy elzárták ennek lehetőségét a tömegek elől évszázadokon át és megtartották egy egészen szűk réteg számára, de sok esetben nekik is csak cenzúrázva volt elérhető).

    Vagyis a vallási és egyházi működés, természeténél fogva önmagában zárja ki a tudományos gondolkodás működtetésének lehetőségét, mert annak előfeltétele az információ maximálisan szabad áramlása, ami egyházi keretek között lehetetlen (még ma is, nemhogy a középkorban)!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.12.02. 22:19:01