• gforce9
    #35
    1. A keresztény egyházról és az európai középkorról beszéltem. Igenis az arab világ mentette át...Mohamed mentette meg a tudományt? :) Ja.... arról volt híres. Egyébként is ettől még európában nagy volt a sötétség. Sok olyan dolog volt amit a görögök után újra fel kellett fedezni. Hogy messzebbre ne menjek heliocentrikus világkép.... épp csak ennyire volt dogmatikus az egyházi szemlélet, hogy amire a görögöknek elég volt néhány száz év az egyház által kézben tartott tudománynak 1000 év sem volt elég. vagy épp arra, hogy a föld gömb alakú......Az évszámoknak nézz utána nyugodtan.

    2. Hát igen erről beszélek, kurvaritkák voltak a tudósok és a felfedezések.

    3. Kiafene beszélt rómáról? Egyébként rómában a mérnöki tudás nem kicsit fejlődött..... de mindegy... bájosan elhallgatod.

    4. szerinted... szerintem meg aki használja ezt a fogalmat az pontosan tudja mit kell érteni alatta és nem magyaráz bele ideológiát, mint ahogyan te a legtöbb érvedbe.

    5. Miért lenne kár idekeverni? A fajok eredetének logikai kikövetkeztetését simján megtehették volna akár 1300-ban (Bruno meg kitalálta, hoyg az univerzum homogén és mindenütt egyforma, oszt kurvára nem állt mögötte semmi csak logikailag gondolta így), ha nem lett volna beleverve a biblia idevonatkozó része a fejekbe megkérdőjelezhetetlenül a fajok eredete, összefüggései is felmerülhetett volna simán valakiben. Tudod a görögök is azért gondolkodhattak a heliocentrikus világképről, mert nem küldék őket máglyára vagy kiáltották ki őket ezért eretneknek.

    6. Az utóbbi 50 év fejlődése? 90%-ban az 1600-1950 évek forradalmának tökéletesítése és finomítása. Az igazi forradalom a mechanika megalkotása, az elektromosság felfedezése, az elektrodinamika kidolgozása, utána pedig a relativitás és a kvantummechanika felfedezése és lefektetése voltak, atom, elektron, proton, radioaktivitás stb felfedezése..... sorolhatnám napestig a grandiózusabbnál grandiózusabb felfedezéseket. Az utóbbi években olyan - az élet szinte minden területét - érintő tudományos felfedezés nem volt, ami összemérhető lenne ezekkel.

    7. Valóban. Ezt te próbálod tenni.

    8. Úgy jön ide, hogy a vallásos beidegződések, a dogmák és a gondolatokat beszorító ideológiák, mindig hátráltatják a kutatásokat.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.11.30. 19:03:25