• ostoros
    #28
    Egyrészt a felvilágosodás kifejezést évszázadokkal később találták ki olyan libsi gondolkodók, akik olyan hazugságokat terjesztették, mint hogy a középkorban azt hitték hogy a Föld lapos volt. Másrészt a felvilágosodás maga a középkori fejlődés lineáris következménye.
    Talán véletlen, hogy Itáliában történt, a reneszánsz, amely a katolikus egyház központja? Nem, nem véletlen. vagy nézzhetjük azokat a kibaszott sumér papokat, akik feltalálták az írást, a kör 360 fokra osztását, meg az óra 60 percre osztását, meg egyebek. Vagy a kibaszott egyiptomi papokat a kémiájukkal, vagy a kurva inka és Maja papokat, azokat az szarrágó neolitikus sámánokat nem is említve, amiért rábeszélték a törzsfőnököt a stonehenge felépítésére. És nem, nem fehér a történet, mert a Maja papok mellett ott voltak az aztékok is az ember áldozataikkal. Igen. De nem is fekete a történet, mint ahogy a komcsi tanáraitok belétek verték. A történelem szürke.

    De a legjobbat a végére hagytam. Hogy a kutya életben létezik az, hogy a kecskebaszó arabok, akik évezredeken át csak tevét tenyésztettek és sivatagi rablósdit játszottak,egyszercsak véletlenül pont egy kibaszott próféta felbukkanása után államot alapítottak, városokat és fürdőket építettek, elkezdtek csillagászattal, trigonometriával, algebrával, költészettel, földrajzzal, orvostudománnyal foglalkozni? Megadom a választ. Az igazságot keresték. Az isteni rendet kutatták. Ma ezt a természeti rendnek nevezzük.

    És lehet hogy ma már nincs szükség az egyház támogatására, de ettől még a tények letagadása hazugság. A hazugság pedig mivel az igazság ellentéte, ezért a tudományos igazságnak is ellentéte. Vagyis a komcsik által belétek Sulykolt hazugságok visszaböfögése tudomány ellenes.

    Ha a középkorban éltetek volna, ti lettetek volna az a bugris paraszt, aki ha mondjuk egy parasztlázadás esetén alkalma lett volna, a saját távcsövével vertétek volna agyon Kopernikuszt, mert csak egy rohadék pap volt az is!