• Astrojan
    #90
    Kösz, nagy vagy és bátor. Nem kell hasraesni a kedves kommentelők iqjától, figyelj csak:

    Csaba többre számítottam tőled, de nem.

    1. pontosan magadat cáfoltad meg most. 20 éve már, hogy az ESA felküldte az első IR távcsövet az atmoszféra fölé és akkor valóban azonnal megtalálták a H2 IR vonalait az NGC 891 jelű edge on galaxis 8 különböző mérési pontjában. A talált H2 mennyisége kb tízszerese az atomos hidrogénnek, amivel a fizikusok már előzőleg feltérképezték az Univerzum anyagkészletét. Erről a 21 cm-en feltérképezett anyagkészletről kiderült, hogy kevés, hiányzott az anyag kb tízszerese. Emiatt a hiányzó anyag miatt kellett bevezetni a sötét anyag fogalmát.

    És pont ennyit találtak Valentijnék. Teljesen félreérted a világot.

    2. mi lenne ha elolvasnád a mondat másik felét is mielőtt ezt a hülyeséget berakod a hajókkal. A fény nem hajó és a hajók nem közlekednek az interferométerben.

    3. ezt a pontot még tanulmányoznom kell, keresem a gyenge pontját. Meg fogom találni. A null eredmény nem perdöntő bizonyíték, mert null eredményt akár egy háromszögvonalzóval is lehet produkálni, az sem mér semmit. Ezzel szemben áll Munera mérése, ami persze lehet hibás. Ezenkívül, mint már említettem, egyutas interferométerrel kimutatható a Föld száguldása, ami 370 km/s a Crater/Leo csillagkép irányába és ez pontosan megfelel a COBE CMBR méréseknek. De mosógépmotorral is kimutatható, Marinov képes volt ezzel is kimérni, de az igaz, hogy erre nem tenném a lelkem.

    4. magadat járatod le azzal, hogy nem érted a nyomó gravitációt. Szekójának éppen az imént magyaráztam el olyan elemi szinten amilyen alá már képtelen vagyok menni.

    ezt a hülyeséget írtad: "Ezzel szemben a Nyomó-gravitáció esetében az erőkülönbség előjele éppen ellentétes a newtonival szemben"

    Kérdezd meg szekóját, szerintem van esély rá, hogy ő már érti.