• defiant9
  #151
  "A szaporodás még mindig nem ezt jelenti,"
  Itt most az ivaros szaporodásra utalsz? A szaporodás szót ritkán használják IT környezetben, és olyan tényleg nincs hogy két kód találkozik és lesz belőle egy harmadik, bár néha elhangzik hogy 'b.szhatod a programodat', de valszeg itt másra utalnak:)
  A rekombináció is csak egy eszköz. A komplexitási korlát számára is ugyanúgy létezik mint az ivartalan szaporodásnál vagy a programkód megváltoztatásánál. Túl nagyot nem tud egy körben lépni mert valószínűtlen hogy az eredmény életképes legyen.

  "Nem. Ez a legfontosabb, a folyamat miatt nevezünk valamit evolúciónak."
  Ebben akkor nem értünk egyet. Mi az analógiát azért hoztuk létre hogy a kódok változásának limitációit párhuzamba állítsuk, nem azért hogy a tényleges kódolási metódusokat, a DNS bázispár mutációjának a klasszikus programozásban az elütés felel meg, ebből szinte soha nem lesz egy jobb verzió. A neurális kódolás viszont éppen ilyen.
  Az analógiában szinte mindig benne van hogy tudsz olyan aspektust találni amiben rosszul teljesít, te ezt a feladatot sikeresen abszolváltad:)

  A nyelvészkedéshez csak annyit hogy továbbra is azt látom hogy ugyanazokat a szavakat azért használják többféle környezetben mert van egy közös jelentéstartalmuk. Így van ez az evolúció szóval is, amit nem a genetika hozott létre, hanem szintén csak kölcsönvette latinból.
  The English noun evolution (from Latin ēvolūtiō "unfolding, unrolling") refers to any kind of accumulation of change, or gradual directional change.
  While the term primarily refers to biological evolution, there are various types of chemical evolution and it is also found in economics, historical linguistics, and many other technical fields where systems develop or change gradually over time, e.g. stellar evolution, cultural evolution, the evolution of an idea, metaphysical evolution, spiritual evolution, etc.

  Utoljára szerkesztette: defiant9, 2018.07.16. 14:02:22