• Irasidus
  #122
  Ezzel egyetértek: "Ugyan igy kerult belenk is peldaul a hat/medence, ami a felegyenesedesunk ota folyton faj, de hat az evolucio az sosem ujratervez, hanem meglevo funkciokat modosit, megha utobbi lenyegesen tokeletlenebb is. Tehat ahogy te is irod, az evolucio valoban nem preferalja a komplexebb szervezeteket. Nem sikeresebbek a komplexebb elolenyek, mint az egyszeruek. De az evolucio mukodesi elvenek ugymond mellektermekekent egyre komplexebbe valunk, meg akkor is ha sokszor ez inkabb hatranyos, mint elonyos. Utobbira pelda, hogy a legtobb kihalasi hullam a komplexebb eletformakat irtja, es az egyszerubbek maradnak, amik jobb alapot adnak az alkalmazkodashoz.

  Osszefoglalva az evolucionak valoban nincs iranya, de mellektermeke az viszont van... "

  A többivel nem. A programod (vagy akár egy tényleges élőlény) életciklusa(!) nem homológiája az evolúciónak, mert egyrészt nem életciklusról(!) van szó, másrészt a programod nem evolválódó élőlény. Ez most tényleg nem szőrözés, hanem ilyen analógia-homolgia gyártásakor szoktak a kreacionisták is elsiklani a lényeg fölött. Az evolúció nem egy adott élőlényen belül történő változás, hiszen nem te mint személy voltál jelen az őstengerben, és evolválódtál emberré, másrészt ugye azt talán mondanom sem kell, hogy milyen képességekkel nem rendelkezik az a program ami miatt nem tekinthető élőlénynek... Remélem érthető, mi a probléma azzal, ha egy analógiából homológiát gyártasz. Próbálj meg biológiai példát hozni, ha szükséges.

  "Vagy nezzuk peldaul az evolucio ket vegletet, az egysejtut es az embert, hogy hogyan valtozhatnak egyikbol a masikba. Az egysejtubol akar a vegtelensegig egysejtu marad, ha az sikeres tobb kornyezetvaltozason keresztul is. Az egysejtubol par100 millio ev alatt ember alakulhat ki, ha a kornyezetvaltozasok ezt kikovetelik. De az ember sohasem fog egysejtuve fejlodni, ha evmilliardokat varunk se."

  A komplexitás csökkenése - vagy a már pongyolán megfogalamazott "visszafejlődés" - nem azt jelenti, hogy újra egysejtű lesz, hanem pusztán azt, hogy tényleges funkcionálisan elveszíthetnek komponenseket, erre hoztam példát, de olyat is, ahol a DNS szám csökkent. Illetve (egy kis szőrözés, vagy off: ), az egysejtűből sem lesz ember, ha százmillió évet vársz, ugyanis az embert az evolúciós véletlenek milliói alakított ki olyanná, amilyenek vagyunk. Az egysejtű válhat többsejtes teleppé, mint ahogy van erre példa a jelenben, viszont ember soha ("még egyszer") nem lesz. Elnézést, de fontosnak tartottam ezt is leírni, viszont jó látni, hogy közelednek az álláspontok.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.07.09. 20:29:12