dyra#26
Ugye itt a telephelyek száma döntő, egy nagy nemzetközi cégnek dolgozom a világon mindenfelé vannak telephelyeink. A felhős biztonság meg elég jó, megkockáztatom jobban képesek vigyázni az adatokra mint a helyi rendszergazdák. Pl a levelezés csak céges laptopról vagy telefonról történhet ehhez természetesen megvan a biztonság szoftver persze a képernyőről le lehet fényképezni az adatokat nyilván ez ellen nagyon nehéz védekezni. A lényeg elég jól felügyelhető egy felhős rendszer is biztonsági szempontból.
Én amúgy hatalmas szakadást látok a multik és KKV-szektor informatikája között szerintem előbb utóbb belekényszerülnek a felhőbe.
Félre ne érts magam sem tudom, hogy álljak ehhez hozzá. Régen, mondhatni tipikus "mindenes rendszergazda voltam" és szerettem csinálni. Most is bosszankodok a virtualizáció miatt mert régen imádtam a szerverekkel variálgatni, aztán először telephelyen belül virtualizáltuk az még oké, most már a virtuális szerverek is kint vannak. Unalmas. Na mind1 ez van.
Kiszervezünk, integrálunk és automatizálunk. Folyamatosan. Utoljára szerkesztette: dyra, 2017.11.10. 17:44:12