• dyra
    Kifejezetten felhős szolgáltatók szolgáltatásait vesszük igénybe ezek közül jó sok MS termék szóval őket nem kell félteni de a közeljövőben nem az OS lesz a legnagyobb bevételük. Tervezik a gyártást felügyelő szerverek felügyeletét is kitenni helyben pedig amolyan moduláris megoldást kiépíteni. Sajnos az IP címeket , nyomtatókat konfiguráló, hálózatát bütykölő, vírusokkal küzdő rendszergazdák ideje lejáróban van. Kicsit engem is rémiszt a dolog, pl folyamat amit levezettek nekem nagyjából.

1.Paraszt megjön a céghez bemegy a HR-hez (ha még lesz)
    2.Ott kap egy felhasználónév jelszót meg egy laptopot amivel feltud menni az azurra.
    b. verzió belép egy böngészőn a felületére és dolgozik.
    3. Az bekonfigurálja a gépet mehet dolgozni (személyre és pozira szabottan)

Persze most csak dióhéjban írok. És ugye nálunk az elmúlt években már gyakorlatilag mindent kiszerveztek. Pár dolog van még a telephelyen max 5 év szerintem és kapom az elbocsájtó levelet mert valójában semmi munkám nem lesz a telephelyeken.

Ahogy én a kollégákkal beszélgetek más cégeknél is ugyanezen folyamatok zajlanak.

München meg ezzel ellentétesen akarna lépni? Minek? Helyi megoldásokra épít mikor már szinte senki?

Utoljára szerkesztette: dyra, 2017.11.10. 17:00:18