• kgpro
    Igazad van, a 12:6 arány talán magas, de ugye ennek a részleteit sem ismerjük, és még az is lehet, hogy a Roszatom bevállalja a beruházási költségekben, (legalább is 20 évre), ami akkor jelentősen szépítheti a képet.
    A lényeg, amit ki szerettem volna sarkítani, az az, hogy ma még nem lehet jól dönteni egy ilyen kérdésben.
    Bár abszolút környezetvédelem párti vagyok, mint a szövegben is kiemeltem, a mai zöld megoldások koránt sem teljesen zöldek, sőt, adott esetben pont az ellenkezőjét gerjeszti, mint amit elérni akart. Sajnos a hálózatba kapcsolt napelemek egy bizonyos arány felett ilyenek.
    Az elektromos autók sem teljesen zöldek, hisz az elektromos energia átlagosan 70%-ban fosszilis energiahordozóból készül, (nem itthon, hanem világ átlag), így nehéz rá azt mondani, hogy "na, ez aztán igen, eeeez aztán nem szennyezi a levegőt". Szennyezi, de nem annyira, és nem ott, és másképp. (pl. az akkumulátorok készítésénél)
    Most úgy tűnik, hogy a ktsg.-et nem nézve az atomenergia jó megoldás, ugyanakkor olyan hosszútávú kérdésről van szó, (60 év!!), hogy szinte kizárt, hogy ennyi idő alatt nem találunk ki jobbat, de ha meg tényleg nem, akkor meg az a baj, hogy nem hoztuk meg a döntést időben.