gforce9#58
Ezt ki is szokták matekozni, de az, hogy mi a jó az országnak és mit mondanak a szakértők nem mindig egyezik a politikai kívánalmakkal. A tudatlanság, a propaganda és a trendek, olyan dolgokba is beleszólnak, amibe nem szabadna. Egy ország energetikája az szigorúan szakértői kérdés. Természetesen azzal karöltve, hogy mi a legkevésbé környezetszennyező, mert a környezetünk a is fontos. Ugye a földet nem a nagyapáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön. Ezeket a szempontokat figyelembevéve kell meghozni a döntést. Sajnos nem ez történik a világ nagyonsok országában. Legjobb tudomásom szerint nálunk a Kisalföldön, ahol viszonylag állandó és egyenletes a széljárás kiépítettek annyi szélfarmot, amennyi ésszerűen kezelhető. Jártam arra rengeteg van belőlük. Viszont nincs több ilyen területe Magyaroszágnak. A napsütéses órák számát tekintve sincs bő lére eresztve az ország. Vízerőmű annyi van amennyi lehetséges. Geotermikus energiának maximum a hőjét éri meg hasznosítani nálunk, de azt is csak ott, ahol konkrétan direktben haszonsul. Elektromos áram előállítására ipari méretben alkalmatlan. A biogáz jelenleg nagyon körülményes és drága, de ebben nem vagyok járatos. Mindenesetre, szerintem nagyon nem jó az, ha politikai és ideológiai kérdéssé degradálunk olyan dolgokat, amikhez a politika és az ideológia marhára nem ért. Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.10.22. 19:44:24