SODRAAS#350
"Mi alapján? Mert ha csak annyi az érved, hogy "szerintem", az pontosan egyenlő a teáskannával. Bármit el lehet képzelni, de nem minden elképzelésnek van értelme."
Az alapjan, hogy nagysagrendekkel megvaltozik az inerciarendszer, ha oda kilepunk, es akkor mar lehetnek meglepo valtozasok lasd kvantumfizika. Meg lehet a kozeg is megvaltozik, ritkabb a sotet anyag, ki tudja az mennyit torzit.
"Másrészt, mihez képest mennek másképpen a dolgok?"
Peldaul a naprendszrunkhoz kepest, de ezt mar parszor leirtam.
"Először is az univerzum tömegét nem grammra adják meg, és ha csak az a teáskanna nem egymillió galaxis halmaz tömegével egyenlő, nem kell újraszámolni."
Orulok, hogy azert valamiben egyetertunk :) olvasd csak vissza az idezett szoveget, pontosan ezt irtam en is.
" Másodszor nem úgy mérik meg a tömegét, hogy mérlegre teszik, az egyik legjobb módszer az mikrohullámú háttérsugárzás segítségével, ami megmondja, mennyi anyag keletkezett, és mennyi energia volt jelen a keletkezéskor."
Igen tisztaban vagyok vele. De mennyire hiteles adatokbol szamoltak ki? Komolyan tajekozatlan vagyok es sehol nem is talalok arra vonatkozo irast, hogy mi alapjan zartak ki a galaxisunk, naprendszerunk esetleges torzitasait.