• Astrojan
    Ne higgy el nekik mindent, mert a víz semmi esetre sem egyforma mindenhol, sőt seholsem ugyanaz. Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni. De kicsit komolyabban, máshol más lehet a víz összetétele például, mondjuk más az izotópösszetétele. A nehézvíz is víz ám.

Ennek ellenére amit Te feszegetsz, tehát értelemszerűen az Univerzum más helyein más "törvények uralkodnak" az nem várható de elképzelhető. A fizikus például simán elhiszi, hogy valahol a világ végén van egy másmilyen anyagfajta amit nem ismerünk és gyorsítja a Világegyetem tágulását annak ellenére, hogy gravitáció nyomja össze mint amikor hógolyót gyúrsz a markodban.

Azért említettem a múltkor, hogy más Univerzumokban viszont gyökeresen más lehet a helyzet az ottani Univerzum fejlődési állapotától függően, ami nekünk teljesen szokatlan tulajdonságokat mutathat. Viszont az Univerzumok egészében hasonló fejlődési utakat járnak be ezért az anyagra vonatkozó törvényszerűségek mindenhol hasonlóak lehetnek.

Tehát nem állíthatunk olyat, hogy például máshol a gravitáció fordítva működik vagy máshol a pékek hűtőszekrényben sütik a kenyeret., úgy értem hűtéssel.