Na, szia!
A szondáink sebessége nem akkora, amekkorára számítottak a tudósok. Most nem akarok keresgélni, de a legtöbb ezekkel foglalkozó cikkben le van ez írva. Az kizárt, hogy az egyenletek lennének rosszak, inkább – szerintem – az van, hogy vagy nem ismerjük eléggé a csillagközi űrt, vagy ott már a fekete anyag is kezd megnyilvánulni, és fékezi a szondák haladását. Izgalmas dolgok. :-)
Amúgy nem értek egyet Irasidusszal, itt is lehet tanulni (arról nem beszélve, hogy érdekesebb mástól hallani, visszahallani valamit, mint könyvben elolvasni), én pl, tőle hallottam először a fekete lyukak ergoszférájáról, bár elolvastam pl. Stephen Hawking régebbi könyvét, de erről nem volt benne szó, meg máshol sem. Az, hogy forognak, tudtam, de ilyen ergoakármiről nem.
A napokban néztem egyébként Morgan Freemen: A féreglyukon át c. filmjét – a filmekből is sokat lehet tanulni! – és abból tudtam meg, hogy Susskind, aki elég nagy fazon a szuperhúrelmélet terén, Stephen Hawking egyik előadását meghallgatva döntötte el, hogy ilyesmiknek szenteli magát. Amúgy vízszerelő volt. Érted? vízszerelő. :-)
Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.10.31. 01:18:19