• Atyuska
    A látványvilága döbbenetes a 2049-nek!
    Bődületesen oda ragaszt..Mintha nem is filmet néznénk, hanem "csak" két történet közötti etűdöket.
    Ryan Gosling jól játssza az érzelemmentes fejvadászt, de amikor érzelmet kéne kimutatni, arra már szerintem kevésbé képes. Amikor megjelenik a vásznon Harrison Ford, akkor lejátssza Gosling-ot, szinte észre se lehet venni.
    A történet nincs túlpörgetve, jó ötletek vannak és fordulatok, méltó a folytatásra, azonban Jared Leto alakítása és szerepe nem sikerült túl ütősre, nem elég erős, hogy elhiggyük.
    A zene felemás érzéseket váltott ki belőlem. Egyrészt zseniálisan aláfesti a képet, néhol már szinte csak atmoszféra szinten, de mindennek az az ára, hogy mint különálló zene elveszti létjogosultságát, csak a képpel együtt él. Van három betétdal, ami szétüt, annyira döbbenetesen erős és hangulatos, de a többi valahogy önmagában nem áll meg, de a képi hangulatot nagyon szépen erősíti. Sajna itt már elvesződött Vangelis öröksége, már nem egy elképzelhető jövő zenéjét tárja felénk, hanem egy modern szinti kavalkádot rengeteg hangsávval.

A film döbbenetesen lenyűgöző hatást vált ki - de csak azokban, akik értékelik a hosszú jeleneteket és a leíró képeket, akik p9rgős, akció-sci-fi -re számítanak, azoknak csalódás lesz. Márpedig a popcorn nézők többsége ilyen, s így a nézettség sem fogja hozni a megérdemelt értéket, mert egyszerűen nem fognak a fiatalok végigülni közel 3 órát.
    Én örülök a film hosszának, mert a 2048-as világ hangulatát csontvelőig hatóan tudja megmutatni.

A filmben nem véletlen ott a megágyazása a folytatásnak siker esetén - szerintem kicsit erőltetett módon.

Aki kedveli az igényes sci-fi-t és látta az első rész bármelyik változatát és bármilyen szinten, de tetszett neki, az nem fog csalódni ebben a filmben sem. Tessék megnézni nagy vásznon!
    A 3D szerintem nem ad hozzá olyan sokat - mivel konvertált anyag, s mint olyan, fel nem veheti a versenyt egy eleve így forgatottal, de ami direkt ennek a filmnek nagyon jót tesz, az a 4DX élmény, amit MO-on már két moziba is korlátozott ideig még lehet élvezni. Ne hagyjátok ki így megnézve!