• yamato41
    #33
    "Mert elvárom, hogy a befizetett adókért cserébe kapjak valamit? "
    Nem. Mert elvárod az államtól, hogy helyetted oldja meg a saját problémáidat.

    "Mondj kérlek példákat."
    Szerintem bővel elég egyetlen: az amerikai egészségbiztosítás. De lehetne pl. a gyereknevelési támogatások (GYED) területén is keresgélni (Mo-on 2-3 év, tőlünk nyugatabbra fél év). Fro-ban fizetős az autópálya, gyakorlatilag használhatatlan. Irgalmatlan sok nagyvárosban a közbiztonság a béka segge alatt. Soroljam még? Sehol sincs kolbászból a kerítés. Mindenhol dolgozni kell. Bármennyire furcsának tűnik ez neked.

    "A sok munka, a kevés jövedelem, a rossz egészségügy, a 60% táppénz (nincs lehetőséged regenerálódni mert éhen döglesz)"
    Én sokat dolgozom, nem döglök éhen. Bármikor tudok menni táppénzre, nem döglök éhen. Nagyon sajnálom, aki nem így van, de javaslom mindenkinek, hogy nézzen körül saját háza táján is. Nem gilt mindent a körülményekre fogni. Pl. a dohányzókat én en bloc kizárnám az ingyenes egészségügyi szolgáltatások köréből, meg a 20%-nál nagyobb túlsúlyt cipelőket is.

    "a rossz szokásaink no meg még egy csomó minden amiben az államnak lenne mint tennie"
    Erről beszélek. Nem az állam dolga a szokások megváltoztatása, mert azt diktatúrának hívják...

    "Próbálj meg nem dolgozni."
    Pontosan ez a posztkádári mentalitás. Miért ne kellene dolgozni? Ismered a mondást: aki nem dolgozik, ne is egyék. Nyilván a munkaképtelenek ez alól kivételt képeznek, de aki munkaképes és nem dolgozik, az meg is érdemli a sorsát. És ez alól az sem mentség, hogy nincsen munkahely. Menjen oda, ahol van. Az én lakhelyemre 100 kmről, külföldről is járnak buszok munkásokat hozva. Tessék ide jönni, senkinek sem kell éhen halnia.