• Skylake
    #10
    Technikailag megoldható ez az igény az FB részéről, nincs itt semmi látnivaló. Letesz egypár szervert egy ruszki szerverközpontban, bejelenti ezt. Azonban a szervereken minden, abszolút minden titkosítva van. Megfelelnek a jogszabálynak? Igen! Ott vannak a szerverek. Ér e valamit a Roskomnadzor a szervereken lévő adatokkal? Lóf*szt sem! Félreértés ne essék, aki olvasta korábbi kommentjeimet az SG-n az tudja, hogy én aztán abszolút nem vagyok Zuckerberg online műintézményének a kedvelője, és ez most sem változott meg.

    A betiltósdit megértem a kollégák részéről, csak amint ezt megtesszük, azzal felállítunk egy mércét. Miután létrejött egy ilyen mérce, ez után gyakorlatilag bármit betilthatunk a neten, azon az alapon, hogy hasonló tartalom volt a fészen, és lám, azt is betiltottuk. Így akkor már célszerűbb a teljese netet betiltani. De ez gazdasági és hatalomgyakorlási okból full hülyeség lenne, hiszen olyan állampolgárokra van szükség, akik folyamatosan explicit ellenőrzés által tarthatók a hatalom részéről, illetve magas szinten fogyasztanak, azt amit a gazdasági szereplők pillanatnyi érdeke, így gazdaságilag is hasznosak, nem csak mint kizsigerelendő munkaerő. Így, miután a net "régi" formáját betiltottuk, bevezetjük annak "új" formáját, ami a leghatékonyabb, nyilván: totális ellenőrzés, és fogyasztásra épülő kultúra teljes prominenciája. Két eltérő modellt tolunk egymásba a Jólét érdekében: az ezzel kapcsolatos know-how irodalmi formában egy bizonyos Orwell, és egy bizonyos Huxley könyveiben található meg. Lehet rajongani értük (lóf*szt!)

    Egyébként nem ide tartozik, de az előzőekre megemlíteném, hogy minden olyan politikai berendezkedés, amely az önkényuralom valamilyen formáját tartalmazza k*rva jó – abban a ritka esetben ha te is odatartozol az önkényt gyakorlók közé, legalább mint valami kis pótfogaskerék. Más esetben pedig kib*szott szar. Szóval lehet tapsolni különböző önkényuralmi rendszereknek, csak ha összejön, olyan formában ,amire most gerjedsz, és mint ideális államberendezkedésnek gondolsz, esetleg nagy lesz az esélye, hogy téged rúgnak pofán a vasorrú bakanccsal, vagy kapsz egy talpalást, esetleg egy „melegvacsorát”, ha ugatsz, vagy csak rossz helyen vagy rossz időben, vagy csak egyszerűen nem tetszik a pofád. Egy ilyen típusú rezsim esetében ilyen szar dolgoknak messze nagyobb lesz az esélye számodra, mint egy ún. liberális rendszerben. Ilyen ez, de aki szeretné feljebbvalók f*szát szopni, parancsokat teljesíteni, haptákba állni, alattvalókon és beosztottakon zsarnokoskodni, és szopatni őket, besúgni, és segget nyalni, nos, őket szeretettel várja a cár atyuska, el lehet húzni innen keletre a f*szba.