Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek - nevezzük is őket akárhogyan - mi emberek miben vagyunk messzemenően jobbak náluk? Gondolok itt leginkább képességekre és adottságokra.
  • TokraFan
    #852
    A tudományban tényekről beszélünk (esetleg tudományos teóriákról-), minden egyéb esetben -vallások, ezotéria stb.- az arra érzékenyek vágyakozásai nyilvánulnak meg, konrét tények, bizonyítékok, és logikus magyarázatok nélkül! Itt nem az a lényeg, hogy valaki máshogy látja a világot, mert ezzel nincs gond, ráadásul szíve joga bárkinek. De amíg valaki nem képes felfogni azt az egyszerű és tényszerű érvet, miszerint az állításokat igazolni szükséges, -vagy legalább logikusan és értelmesen rendszerbe foglalni és levezetni-, mert enélkül semmiképpen nem beszélhetünk róla tényként, -de még csak tudományos elméletként sem értelmezhetjük-, addig az ilyen ember szimplán troll!

    Ha Zafír vagy a Gyíkos, vagy bárki más azt mondja, "én hinni akarok abban, hogy a Föld üreges", az egy dolog. Maximum nevet rajta egy jót az értelmesebbje és ráhagyja, elvégre mindenki magánügye, milyen téveszmékkel ámítja magát. De amikor a mesevilágot, a fantazmagóriát tényként állítják be és folyamatosan kijelentő módban kommunikálnak olyan témákban, melyekről maximum mesék és regények szintjén lenne szabad, onnantól már nem egyszerűen egy eltérő véleményről van szó, hanem konkrétan butaságról, mely a nyilvánosság előtt szétszórva kifejezetten káros hatással van, különösen a hasonlóan alacsony képességű, tanulatlan, ennél fogva egy kisgyermek naivitásával és hiszékenységével rendelkező emberek körében!

    Ugye a "létező télapó" meséjével is csak 7-8éves korig lehet hülyíteni a gyereket, utána még neki is lesz annyi esze, hogy felismerje az igazságot. Vannak persze kivételek, ők megragadnak egy 6 éves szellemi szintjén felnőtt korukra is. Nekik lehet aztán beadni, hogy a fény ehető, a víz intelligens, és a többi hasonló marhaságot!
    Tehát itt nem véleménykülönbségről és/vagy félreértésről van szó, hanem az értelem és tudatlanság összeegyeztethetetlen ellentétéről.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.01.26. 13:15:07