Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek - nevezzük is őket akárhogyan - mi emberek miben vagyunk messzemenően jobbak náluk? Gondolok itt leginkább képességekre és adottságokra.
-
Nem emlékszem, hogy ezt tőlem egyszer is megkérdezted volna, de legyen. Talán csak elkalandoztam..
Alapesetben ha hallok (olvasok) egy hírt (mondjuk nem írtad mivel kapcsolatban) megpróbálom felkutatni a hír eredeti forrását. Ez sok esetben elérhető, illetve nyilvánvalóan ha nincs hivatkozási forrás megjelölve (mondjuk MTI), akkor marad az ami: egy hír a sok közül, ami vagy igaz, vagy sem.
Ha leellenőrizhető a forrás (pl. MTI) akkor lehet hinni neki.
Erre voltál kíváncsi, vagy olyasmire, hogy miből lehet tudni, hogy pl.Emoto állításai igazak e vagy sem?
Az ilyen infók kapcsán az én véleményem, hogy ő megfigyelt egy jelenséget, lejegyezte és egy nap majd vagy alátámassza vagy megcáfolja azt a tudomány.
Amíg ez nem következik be, részemről lehetőségnek tekintem a dolgot.
Lehet köze egy vízcseppkristály halmazállapotváltozásához egy érzésnek vagy gondolatnak?
Amíg a tudomány ezt konkrétan meg nem cáfolja, addig igen: lehet..
Szívesen válaszolok vagy reagálok bármilyen érthetően megfogalmazott kérdésre, ha tudok.
Ha nem tudok, akkor pedig természetesen nem.
Következő kérdés? :)